Elégedetlenek a fizetésükkel a Blizzard dolgozói

Egy tavalyi felmérés kiábrándító eredményeit követően az Activision Blizzard a múlt hónapban megnövelte számos alkalmazott fizetését, néhányan azonban így is minimálbérért dolgoznak. A vállalat dolgozói versenyszerű fizetésért kiáltanak.
  • Írta: szlav

Kommentek

#38
#26: Igaz, de az azért nem hogy SEMMIT se fizetnek, csak a nyereségadó nagyon baráti, cserébe legalábbis t a keveset is ott fizetik be, és munkahelyeket “teremtenek”, és azok be vannak jelentve, akik adóznak rendesen. Bár, ott se szívatja halálra őket az állam. Nálunk pont az a baj, hiába mondta minden kormány hogy milyen fasza az adórendszer, ha egy vállalkozónak a melós fizuja a duplájába kerül. Még csak nem is mindegyik Bali-n nyaral a haszonból, de egyszerűen annyi pénzért amennyiért a jó melós ott marad, nem tudja kigazdálkodni ha mindent fehéren csinál. És akkor még ott van a 27%-os áfa ami már egyenesen nevetséges. Bár ez nem közvetlenül az előző téma, de a szarrá adózott nettóból még ez is ott van a magánszemélyeknek. Akkor látszik mi megy itthon, amikor az ember azt is megnézi milyen elvonások vannak.... még elkeserítőbb a kép.
#37
Tolják magukból a mobilos szutykokat mostanában, mit vártak??? :D

Ez a Blizzard sem a régi már, ahogyan pl. a BioWare is csak a nevében ugyanaz...
#36
#23: Azért ez ma már nem minden szakmánál van így.
Eddig akárhol dolgoztam,ha szar volt a lóvé,akkor néztem egy másik melót.Odaadtam a búcsúlevelet a főnöknek,aztán vagy ajánlott több pénzt,vagy nem.Háromból két helyen álltak neki alkudozni.Egyiket se fogadtam el.
Néhány tulaj szeret dobálózni azzal,hogy "20-an állnak sorba valamelyik pozícióért",de ez gyakorlatban ritkán van így.A legutolsó melóhelyemet 2,5-3 éve hagytam ott és még mindig nem találtak senkit a helyemre.
#35
#33,34: Üdv a való világban! :)

Valamit magára adó mérnök, szakmai tapasztalattal nem marad nálunk sem 3-5 évnél tovább mert beleütközik a bértáblába, ahol az ügyvezető igazgató és az irodavezető között bruttó 75k huf és a sima mérnök és irodavezető között is 75k huf van.

Pályakezdő az jön, használhatatlan mind és amúgy is csak dobbantónak tekinti a céget ( 10-ből 11 lép le pár éven belül ). Ellenben normális embert meg nem lehet fogni ennyi pénzért... Csak mi balekok tartunk ki a fene tudja miért ?! :)))

A tisztességes adózásról meg annyit, hogy sok a kiskapu... De mi azokkal nem igazán találkozunk, valahol mindig elpárolog a lóvé... :)
#34
#33: Ugyanott dolgozunk? Nálunk ugyanez van, az előző 4 hónapos projekten napi 14 órát kellett dolgozzak, ugyanebből az okból.
#33
#32: Hát felénk bizony nem így megy. Egy 7 éve nálunk dolgozó, és ez idő alatt aránylag egész korrekt tudást felhalmozó csávó, ment be fizetésemelést kérni, mondván, hogy családot készül alapítani. Ha jól tudom, nagyjából 10%-os fizuemelést szeretett volna elérni. Erre közölték vele, hogy ez nem így működik, bérkategóriák vannak, egy adott beosztáson belül mindenkinek ugyanannyi az alapbére, így nem emelik meg neki külön (hűségprémium címén a régebbi dolgozóknak kicsit magasabb, mint az újaknak, de nevetséges pár ezer forinttal több csak, per hónap).
A faszi be is adta a felmondását, amit simán el is fogadtak. És bár való igaz, hogy nem 5 percenként akasztanak le másik embert, de idővel mindig találnak valakit, addig meg túlórázik a többi. Az a gond, hogy mivel drasztikusan nem emelik a fizetésünket, így jó szakemberek már kevésbé jönnek, egyre hülyébbeket vesznek fel, akikkel meg mi küzdünk folyamatosan.
Júliusban ketten adták be a felmondásukat, már látom előre, ahogy búcsút inthetek néhány hétköznap estémnek, esetenként szombatjaimnak, amint lejár a felmondási idejük.
Nem feltétlenül a túlórával van bajom, hanem azzal, hogy mivel az alapbérünk sem túl magas, ebből következik, hogy a túlórapótlék sem dobja meg annyival a fizetést, amiért azt mondanám, na ezért megérte 12 órázni, vagy szombaton bemenni.
Be vagyok jelentve, a túlórákat is kifizetik, sokan azt mondják, örüljek neki, hogy van egy biztos munkahelyem, főleg ezekben a vírusos időkben.
Oké.

http://fallontonight.tumblr.com/post/97318640507/justin-long-is-on-the-show-tonight-via
#32
#23: Nem tudom máshol hogyan megy, de felénk már nem dívik az, hogy 5 perc alatt a főni le akaszt egy másik szakembert a fogasról. Inkább bele megy abba, hogy elégedettlenkedéskor meg emeli a fizut a piaci szintre, minthogy hónapokig keressen meg bizható embert.
#28
#27: Magyarországon nem csalnak adót.....ugyan....nekünk a cég Újlengyeli bejelentéssel megy....hagyjuk már.....:) Különben pedig férjen már bele az átlag napi 8kilós bevételbe a tisztességes bejelentés! Jaaaa, hogy akkor nem jut minden évben új X5-re?! Meg az évi 3x Balirol a posztolás....:Értem......
Amúgy pedig én sehol nem találkoztam a két évem alatt olyan munkáltatóval aki nem jelentett be.Illetve hazudok mert volt egy magyar pali aki festő melókat adott egy haveromnak persze zsebből fizetett 6€ órabért amikor a ír minimál volt 8,65€....Tipikus magyar sz@rság.
Ettől függetlenül én csak azt szeretném ha mindenki normális körülmények közt dolgozna és élhetne.
#25
#24: Persze, mert ott nagyban csalják az adót :D

Ismerősök ugyanúgy feketéztek németben, angolban is, mint idehaza.
De volt aki minőségellenőrként szembesült vele, hogy az erőmű által frissen felvett hegesztők papírja alapján az egész csapat fél óra alatt tett le egy komplex vizsgát ami 1-1,5 óra/per fő...
#24
#23: Pontosan!
Irországban meg sem fordul senki fejében, hogy ne jelentsen be.Nem is tudsz úgy dolgozni , hogy ezt zsebbe kapod a másik felét meg hivatalosan.Nincs ilyen!
Itthon meg ami folyik az egy vicc....
#23
#16: Ne foglalkozz az okoskodó kommentekkel. Nálunk az a fő baj, hogy TE EGYEDÜL hiába vered az asztalt. Ha a tulaj öt perc alatt talál 20 másikat ugyanezzel a feltétellel. Sajnos ez ördögi kör. Ha egy teszem azt kőműves szaki full fehéren dolgozik - számla, bejelentett melós - de persze ehhez klappoló ár , akkor 10-ből 11 ember a “számla nélkül féláron” dolgozóval fog melóztatni, a másik meg el lesz könyvelve “lehúzósnak”. A számla nélkül dolgozó meg bejelenti a melóst ? Hogy tenné. Elvinné az összes hasznát. De senki se ezt nézi, csak hogy “olcsóbb”. Moroghatunk itt mindenkire, de amíg nálunk “menő duma” hogy sikerült adót csalni, vagy “ocsóért számla nélkül” venni valamit, egy német teszem azt meg se merné említeni....
#22
#21: Nem is arról irtam, hogy szarul keresek, hanem a bejelentésről és a hivatalos dolgokról kezdtem el beszélni....