Xbox Game Pass - szeptembertől mobilon is

Óriásit lépett a Microsoft: jövő hónaptól már a mobilkészülékeinken is elérhetjük az Xbox Game Pass Ultimate játékkönyvtárát, hála az xCloud rendszerének. A csomag és a streamingszolgáltatás ekkor startol Magyarországon is.

A Microsoft szerint a felhőé és a bárhol, bármikor elérhető játékoké a jövő, ezt pedig jövő hónaptól készek is bebizonyítani. Szeptember 15-én huszonkét országban, köztük Magyarországon is elérhetővé válik az Xbox Game Pass Ultimate mobilos változata, így az eddig Xbox One-on és PC-n játszott kedvenceinket innentől elérhetjük majd az androidos mobiltelefonunkról vagy tabletünkről is.

Ezzel több mint száz játék válik egycsapással elérhetővé, hála az xCloud felhőalapú rendszerének. A Game Pass könyvtárában lévő címeket telepítés és különösebb hardveres megterhelés nélkül, játszhatjuk majd egyenesen a Microsoft szervereiről, a rendszer pedig az online profilunk segítségével automatikusan szinkronba hozza a korábbi mentéseinkkel, beállításainkkal, a barátlistánkkal és az achievementjeinkkel.

Mindez persze nem feltétlenül újdonság azok számára, akik közelebbről is figyelemmel követték a Microsoft legutóbbi lépéseit. Phil Spencer már múlthónapban elárulta, hogy ősszel összedrótozzák az xCloud és az Xbox Game Pass Ultimate rendszereit, és mivel valóban nem kell áremelkedésre számítanunk, a 15 dolláros havidíj ezzel is csak jóval csábítóbb lett. Nehéz jobb ajánlatot tenni azoknak, akik konzolon, PC-n és akár mobilon is szívesen játszanak, Spencerék egyetlen előfizetéssel egy kalap alá vették a teljes ökoszisztémát.

38 komment - szólj hozzá!