FIFA 21 - finomodik néhány játékelem

Eget rengető változásokra nem kell számítanunk, de azért az EA Sports is tesz azért, hogy a FIFA 21 ne legyen teljesen ugyanolyan, mint a sorozat legutóbbi darabja. Videóban szedték össze, miken finomítottak.

Miután majdnem két hete hivatalos előzetessel is bemutatta az Electronic Arts az idei FIFA-játékát, ezúttal arról is ejtett pár szót, hogy miféle játékmenetbeli változásokra számíthatunk benne. A gameplay-előzetes három és fél percében sorra vesszük, miként finomodtak a virtuális foci mechanikái. 

Nagy változásokkal persze nem kell számolnunk, az majd a következő konzolgenerációra gyártott FIFA keresztje lesz, de néhány kisebb módosítást így is végrehajtottak a fejlesztők. A videó tanúsága alapján például jobb labdakezelést kapunk (legyen szó a másik játékos összezavarásáról vagy a hosszú passzok adásáról), míg a pozicionálás, a támadás és a védekezés fölött is nagyobb kontrollt kapunk. A játékosok viselkedése is közelebb lesz a valósághoz.

A FIFA 21 október 9-én jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re, később pedig az újgenerációs konzolokon is felbukkan. A switchesek egy Legacy Editionbe fektethetnek be.

Változások az olasz bajnokságban

Az EA Sports bejelentette, hogy megállapodott az Inter Milannak és az AC Milannal, miután azok nem újították meg a szerződésüket a Konamival. Ennek megfelelően az EA exkluzívan birtokol mindenféle jogot a csapatok kapcsán, a PES csak fiktív csapatnévvel és -felállással helyettesítheti a két klubot. A FIFA-rajongóknak sem lehet azért teljes az öröme: az EA az AS Romával szakított, így az Roma FC-ként szerepel majd az idei részben. A Roma játékosai ettől függetlenül valódi nevükkel tűnnek fel a játékban.
11 komment - szólj hozzá!