Mit nyújt a Crash Bandicoot 4?

Két hónap van hátra a Crash Bandicoot-sorozat negyedik részéig, a fejlesztők pedig vették a fáradtságot a State of Playen, hogy bemutassák, mit is tud az új epizód. Egyszerre friss és ismerős stílus, visszatérő karakterek és sok ugrabugra vár ránk.

Júniusban egy tajvani korhatár-besorolásnak hála bukott le a Crash Bandicoot 4: It's About Time, amely tíz éve az első új rész a játéksorozat történetében – az elkészítéséért a felújított trilógia Switch-változatát is jegyző Toys for Bob felel. A hivatalos bemutatkozást követően most ismét megmutatta magát a játék a State of Play nyitószámaként, a fejlesztői kommentár pedig azt is részletezte, mire számítsunk az alkotástól.

Az It's About Time története ott veszi fel a fonalat, ahol a harmadik rész, a Warped elejtette: Dr. N. Tropy és Dr. Cortex lyukat ütött a valóságon, és most minden dimenzió meghódítását tervezik. Crash, Coco és még Dingodile része lesz a kalandnak, amin a világok sorsa múlik.

A fejlesztők célja az volt, hogy egyszerre legyen ismerős és újszerű a játékuk, ami visszatérőknek és a sorozattal most ismerkedőknek egyaránt szórakozást nyújt. Fontos szerepet kapnak például a kvantummaszkok, amelyekkel irányíthatjuk a valóságot. Kettőt korábban már megismertünk, most bemutatkozott a harmadik, amely fázisváltásra képes, de a negyedik még mindig leleplezésre vár. Kapunk egy új N. Verted Mode-ot is, amely számtalan újfajta kihívást tartogat azoknak, akik mindenféle módon végig akarják játszani a játékot, a különböző szintek ráadásul különböző vizualitással jelennek meg.

A Crash Bandicoot 4 október 2-án jelenik meg PlayStation 4-re és Xbox One-ra, illetve később Xbox Series X-en is játszható lesz.

6 komment - szólj hozzá!