Horizon: Zero Dawn - problémák a PC-s porttal

  • Írta: Baloo
  • 2020. augusztus 9.
  • Hír
Link másolása
Két nappal ezelőtt jelent meg az idáig PlayStation 4-exkluzivitásban tartott játék, a Horizon: Zero Dawn PC-re is, és bár Aloy kalandja hatalmas népszerűségnek örvend, többen számolnak be komoly problémákról a porttal kapcsolatban.

Ez a nyár igencsak rendhagyó volt abból a szempontból, hogy rengeteg PlayStation 4-exkluzív játék költözött át Steamre, vagy úgy általában PC-re. A sort a Quantic Dream kalandjátékai nyitották, majd júliusban Kojima Death Strandingje látogatott el számítógéprek, és végül a Guerrilla Games PS4-en már hatalmas sikereket elért open world játéka, a Horizon: Zero Dawn zárta a listát.

Sajnos az utóbbi hiába örvend kimagasló népszerűségnek (nagyjából 40 ezren játszanak vele egyszerre Steamen jelenleg), több játékos igen komoly technikai panaszokról számol be, így a játék értékelése éppen a - nem túl hangzatos - "Mixed" kategóriába esik.

Ahogy a fenti Digital Foundry-videóból is kiderül, hiába remek továbbra is maga a játék, ha az élményt folyamatosan különböző bugok, kifagyások, villódzó textúrák, késő betöltések és folyamatosan hullámzó framerate-problémák árnyékolják be.

Remélhetőleg a holland srácok - akik tisztában vannak a hibákkal - hamar helyreteszik a dolgokat egy-két tapasszal, hiszen Aloy története többet érdemel egy középszerű PC-s portnál.

105.
105.
#104: Nem veszti el a lényegét, mert még mindig nem kell low level-ben megírni minden hardverhez külön a dolgokat, csak bedobod az engine-t, ami DirectX-en fut aztán jól van. Hogy vesztené el a lényegét, amikor az egésznek ez az alapköve? De még az Xbox eredeti neve is DirectX Box volt.
100.
100.
Ooorky
#98: Fix hardverből is ki lehet pumpálni szebb látványt idővel, ahogy a programozók ráéreznek a finomságokra (mondjuk amikor a játékok 99%-a unreal engine-en fut ez már nem annyira mérvadó).
Pl.
https://www.youtube.com/watch?v=Y6QtoZcYhi4
96.
96.
kamgecam
#82: Már miért járna neked kitiltás ultimaci, ööö antitroll, vagyis, ööö Korió? ( bocsi csak annyira hasonlóan írtok hogy összetévesztelek benneteket...)Semmivel sem mondtál sértőbb dolgot mint ahogy az óviban szokták egymást csúfolni a gyerkőcök.
Ráadásul még a pécé mellett sem tudsz normálisan érvelni.( pedig lehetne...) Helyette olyan irreleváns fantasztikumokkal és légből kapott összeesküvés elméletekkel jössz, ami megmosolyogtatja és/vagy elgondolkodtatja az embert az élet értelméről és az emberi természet, ömm hogy is mondjam... gazdagságáról.
95.
95.
kamgecam
#93: Bszki most látom Te is ezt írtad!
Amm ha összehozzuk, egy kört fizetek! :)
89.
89.
logic5
#87: Ja, 1080p-ben természetesen
87.
87.
logic5
#66: 1. Jó nagyon mentél este haver, grat!

2. Nekem a játék (csak, hogy essen már szó arról is), hibátlanul kimaxolva megy egy 4.gen i7-tel, meg 1080 kombóval. IGEN, egy 5-6 évvel ezelőtti cpu, igaz pöckölve, de mindent elvisz. A Kártyám sem mai.

3. Te annyira vagy képben, mint Magdi anyus kb..

4. Ásd el magad végre.
85.
85.
ABorealis27
Az egyik legjobb játék-optimalizációs tesztek itt szoktak lenni: https://www.overclock3d.net/reviews/software/horizon_zero_dawn_pc_performance_review_and_optimisation_guide/1
Eszerint elég neki a 4 mag/8 szál és az optimális beállításokkal hozza 1440p-ben, 2060-al a 60 fps-t (58-at a táblázat szerint). Ettől függetlenül van mit javítani rajta.
82.
82.
#81: Hülye gyerekbe sem értelmet verni... .Nyugodtan vedd magadra.Messze a /leghülyébb nem a véleményed alapján, hanem tényleg/ gyerek vagy az oldalon.Azt hiszem jár a kitiltás , de simán megérte.

79.
Ha nem a 2km magas székedről ugatnál le, talán még normálisan vitatkozni is lehetne veled.Arcból vegyél vissza picit.
Steam survey nézegetnek...... .Ja. Szegény lengyelek meg nem tudják hogy a francba kéne az ócskavasakra megírni a CP-t.Eleve a Witchert sem akarták PS-re kiadni baromira ellenkeztek.De a pénz nagy úr, pláne ha a befektetők is .... .Szerintem fogalmad sincs miről beszélsz.
De hagyom is , és el is köszönök.Értelmetlen ide írni még egy mondatot is.


80.
80.
kamgecam
Ez a hátránya a pc játékoknak, nehéz rá jól optimalizálni. Ezért is voltak, lesznek és maradnak is a konzolok játékok tekintetében az élmezőnyben.
76.
76.
kamgecam
Gyerekek nyugi senki sem gátol senkit semmiben. Legfeljebb magatokat. Menjetek és szellőztessétek ki a fejeket.
63.
63.
#57: Ez nem igaz.Ha mostanában teszel össze egy normális gépet, 2 generációt simán elvisz.Szóval kb 7-8 évig csak bekapcsolod..... .Sajnos ide jutottunk..... ennyire állt meg a fejlődés .Érzésem szerint a PS-nek köszönhetően.De ez az én véleményem.
57.
57.
Ps fanboy
#55: Mondjuk az nem kérdés, hogy melyik platformon húznak le a legjobban pénzel és az nem a konzol. A pc fejlődésének követése évente majdnem egy új konzol ára. És akkor még nem kapsz se jobb ai-t, se rombolhatóbb környezetet, se semmi olyat amitől egy játék érdemi tartalmát előrelépésként lehetne summázni.
55.
55.
#38: Sok vitám volt már veled, és igazából a véleményedet nem sokra tartom.Nem csak a ps fanatizmusod miatt.
Ha nincs ex ez a játék perfektűl futna pc-n.Igen nem 30fps-el hanem felső kategógia alján lévő PC-n 90-100-al.Hogy tud a Sony jó játékot csinálni, nem kérdés.De akkor hozzák ki belőle a legtöbbet.Még a Ps 5 sem ér fel egy átlag PC-hez.JÓÓÓ egy sima gamer Pc közelébe sem érhet.Szerencsére a mostani konfigom a ps6-t is ütni fogja, de mire kell gyártani?Természetesen mindent ps-re.... nevetséges.Fejezzék be ezt az ex baromságot.Csak az embereket húzzák le pénzzel.Játék fő platformja mindig is a PC lesz bármennyire is kapálódznak.
53.
53.
#50: Én is haragszom a PS-re nagyon.Leírtam párszor miért, most nem fogom.De ennél a játéknál a Sony mentségére legyen szólva, a portolást külsős cégnek adták ki.Az már más kérdés , hogy igazán megnézhették volna hogy sikerült, milyen munkát vesznek át.Épp az ilyen címek azok amik megmutatnák miket lehetne elérni, ha nem lennének exek.
51.
51.
Nézzétek meg magatokat. Csak 15 kommentet kell visszaolvasni, egyből látszik, hogy kinek savanyú a szőlő.
50.
50.
#49: Gondolatod mennyire savanyú nekem a szőlő, amikor hasal a nagy ex PC-n. Meg kiknek van igazuk? Azoknak, akik PC-n játszanak vele. Ha nem tetszik a valóság, akkor menj másik bolygóra.
49.
49.
A Pulyka
#47: "addig te csak egy söpredék vagy,..."

En mar ezert basznalak ki innet, mint macskat szarni. Egyebkent igazuk van! Szanalmas mar, hogy minden ps hirnel itt vergodsz, ennyire mar csak nem lehet savanyu a szolo.
46.
46.
ABorealis27
És ez nem csak nekem tűnik fel a jelek szerint. Nyarlakót pedig igazán nem vádolhatod kötözködéssel vagy bármilyen irántad tanúsított ellenszenvvel.

Az egy kaptafára érkező játékfelhozatalon egyébként a PS is próbál változtatni. A legutóbbi címek: Concrete Genie, Medievil remake, Dreams, P5R, TLoU2, Ghost of Tsushima.
Túl sok hasonlóság nincs bennük.
45.
45.
ABorealis27
#39: Szövegértelmezés, szövegértelmezés, szövegértelmezés.
Az ég adta világon semmi bántó sem volt a kommentben. Én csupán az idézett rész triviális jellegére reagáltam és hozzáfűztem a továbbra is fennálló gusztustalan és egyszerűen csak irritáló elfogultságodat, aminek minden PS-t érintő cikk alatt kötelességszerűen hangot kell adnod.
És ezt úgy mondom neked, hogy még PS only gamer sem vagyok, mert PS+PC-n játszok és semmi bajom az Xbox IP-jeivel sem (miért is lenne, minden új megjelenésükkel játszhatok steamen, ha akarok).
39.
39.
#36: Érdekelne, hogy mi volt ilyen bántó neked abban a kommentben és ezért miért én kezeltessem magam? XD
38.
38.
kamgecam
#34: De ez fordítva is igaz. Pl Detroit ps ex volt és akkor is jöttek gk-án a kommentek hogy egy felszopott. túlértékelt sony ex. Ahogy megjelent pc-re pedig hirtelen jó lett.
Mondjuk szerintem tök szubjektív kinek mi tetszik. Te az egyik oldalról vagy elfogult én a másik oldalról. Attól függően hogy milyen játékok jönnek be. És nincs ezzel semmi baj!
A gáz az hogy páran megjátszottàk itt az elfogulatlan megmondóembert akinek a véleménye abszolút objektív, szent és sérthetetlen, ha valaki nem ért egyet vele az meg hülye.
36.
36.
ABorealis27
#34: "sokan a PS exkluzív kijelentéshez hozzáképzelnek még dolgokat"
Igen, így van. Ezt hívják asszociációnak vagy képzettársításnak. Így működik az ember.
Csak a te PlayStation képzelgéseidet kezeltetni kellene.
34.
34.
#32: Ez eddig még mindig így volt. Azért van, mert sokan a PS exkluzív kijelentéshez hozzáképzelnek még dolgokat. Mindent el lehet mondani, de egy játék akkor sem lesz saját magánál jobb attól, hogy csak PS-en jelenik meg. Az is néha gáz, hogy ezek a hozzáképzelt értékek sokszor a tesztek pontozásán is meglátszanak. Viszont attól, hogy kiderül egy címről, hogy nem egy hú de nagy exkluzív, még mindig lehet jó játék. Szerintem a Detroit is jó játék és abszolút nem gagyi.
32.
32.
#29: Ugyanez nalam is, tetszik, kicsit erdekes, stb, de azert amekkorat hypeoltak rajta, illetve ahogy megvalto modon jon a masodik resz, valahogy ennyire nem utos a jatek. El lehet lenni vele, de nem az a hu de nagy exkluziv.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...