Horizon: Zero Dawn - problémák a PC-s porttal

Két nappal ezelőtt jelent meg az idáig PlayStation 4-exkluzivitásban tartott játék, a Horizon: Zero Dawn PC-re is, és bár Aloy kalandja hatalmas népszerűségnek örvend, többen számolnak be komoly problémákról a porttal kapcsolatban.

Ez a nyár igencsak rendhagyó volt abból a szempontból, hogy rengeteg PlayStation 4-exkluzív játék költözött át Steamre, vagy úgy általában PC-re. A sort a Quantic Dream kalandjátékai nyitották, majd júliusban Kojima Death Strandingje látogatott el számítógéprek, és végül a Guerrilla Games PS4-en már hatalmas sikereket elért open world játéka, a Horizon: Zero Dawn zárta a listát.

Sajnos az utóbbi hiába örvend kimagasló népszerűségnek (nagyjából 40 ezren játszanak vele egyszerre Steamen jelenleg), több játékos igen komoly technikai panaszokról számol be, így a játék értékelése éppen a - nem túl hangzatos - "Mixed" kategóriába esik.

Ahogy a fenti Digital Foundry-videóból is kiderül, hiába remek továbbra is maga a játék, ha az élményt folyamatosan különböző bugok, kifagyások, villódzó textúrák, késő betöltések és folyamatosan hullámzó framerate-problémák árnyékolják be.

Remélhetőleg a holland srácok - akik tisztában vannak a hibákkal - hamar helyreteszik a dolgokat egy-két tapasszal, hiszen Aloy története többet érdemel egy középszerű PC-s portnál.

114 komment - szólj hozzá!