Mégsem eladó a Warner videojátékos részlege

Jó két hónappal ezelőtt röppentek fel a hírek, miszerint az AT&T megszabadulna a Warner videojátékos részlegétől. Habár a kiadónak több kérője is akadt, most úgy tűnik, mégsem kerül eladósorba.

Júniusban röppentek fel az első hírek azzal kapcsolatban, hogy a Warnert 2018-ban bekebelező AT&T eladná a Warner Bros. Interactive Entertainmentet. A 4 milliárd dolláros üzletre állítólag az Electronic Arts, az Activision Blizzard, a Take-Two, majd a Microsoft is bejelentkezett - valószínűleg nem kell ecsetelni, hogy egy ilyen léptékű felvásárlás milyen jelentőségű lett volna.

Az AT&T azonban most úgy döntött, mégsem adja el a videojátékos divíziót, inkább általános átszervezésbe kezdett a Warnernél, egyúttal pedig határozottan leszögezte, hogy a Warner Bros. Interactive Entertainment a vállalat Studios and Networks csoportjának tagja marad. Arra már nem derült fény, hogy miért gondolta meg magát, és azt sem tudjuk, hogy hosszú távon mik a játékipari tervei.

A Warner Bros. Interactive Entertainment olyan stúdiókat foglal magába, mint a LEGO-játékokat jegyző TT Games, a Rocksteady Studios vagy a NetherRealm, a korábbi hírek alapján a vevő ráadásul exkluzív hozzáférést kapott volna a Warner licenceihez is.

A kiadó egyébként is rendkívül erős felhozatalon ül jelenleg, ha az E3-at nem mossa el a koronavírus, a történetében először konferenciázott is volna: a Rocksteady például egy Suicide Squad-játékon dolgozik, de ha minden igaz, kapunk új Batmant, Injustice-t és Harry Pottert is a jövőben.

9 komment - szólj hozzá!