Cyberpunk 2077 - fegyverek és életutak

Befutott a Night City Wire második epizódja, amelyben a fejlesztők újabb információkat osztottak meg a novemberben érkező Cyberpunk 2077-tel kapcsolatban. Most a fegyvereken és a játszható karakter hátterén volt a hangsúly.

Az utóbbi hetekben kicsit nagy volt a csönd a Cyberpunk 2077 háza táján, amit csak az időnként felbukkanó, városrészeket illusztráló concept artok törtek meg. Aztán a CD Projekt RED megígérte, hogy hamarosan befut a Night City Wire elnevezésű műsorának következő része, ami most meg is érkezett, méghozzá huszonöt percnyi látnivalóval.

Elsősorban bemutatták az életutakat, amelyeket kiválaszthatunk a karakterünk számára: ezek nemcsak azt szabják meg, hogy hősünk milyen körülmények közül érkezik, de a játékmenetre is hatással lesznek. A Street Kid hátterű karakterünk Night Cityben nőtt fel, és járatos a helyi bűnbandák között, míg ha egy Nomaddel játszunk, akkor a pusztaságból jövünk, és épp a Cyberpunk 2077 városában akarunk jobb sorsot kovácsolni magunknak. Ha valaki inkább a felső rétegekből származna, annak a Corpo út javasolt.

A videó másik főszereplői a fegyverek voltak, amelyek szintén kaptak saját videószegmenst és fejlesztői kommentárt. Most a puskákkal ismerkedhettünk meg, pontosabban azok válfajaival. Akár a hagyományos golyószórót kedveljük, akár az elektromágneses ágyúkat, biztosan találni fogunk kedvünkre valót.

A Cyberpunk 2077 november 19-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, később pedig PlayStation 5-re és Xbox Series X-re is elérhető lesz. "Hamarosan" egy harmadik epizódot is kapunk a Night City Wire-sorozathoz.

22 komment - szólj hozzá!