Nem lesz cross-play a FIFA 21-ben

  • Írta: gorien
  • 2020. augusztus 11.
  • Hír
Link másolása
A cross-play, avagy a platformok közti játék lehetősége népszerű hívószó manapság, a FIFA 21 azonban nem megy a trendek után. Az EA focis játékában nem lesz cross-play sem az egyes konzolok, sem a konzolgenerációk között.

Míg manapság az az általános, hogy a több platformra megjelenő játékok cross-play segítségével tüntetik el a határokat a játékosok között, addig az Electronic Arts és a FIFA 21 a saját útját járja.

Twitteren erősítették meg, hogy nem lesz cross-play a következő focis címben, ráadásul nemcsak a PlayStation és az Xbox között, de a jelenlegi és új konzolgeneráció használói sem játszhatnak egymással. Tehát ha neked PlayStation 5-öd van, a haverodnak meg PlayStation 4-e, akkor nincs szerencsétek.

Öröm az ürömben, hogy a FIFA Ultimate Team mód eredményei szállíthatóak lesznek majd a különböző generációjú konzolok között, így a helyezésed és a pontjaid mennek veled, ha generációt váltasz. Akár PlayStation 5-ről, akár Xbox Series X-ről legyen szó, a felfrissítés korlátozott ideig ingyenes lesz.

Egyébként a FIFA 20-hoz képest az EA Sports változtatásokat fog eszközölni a FUT rangsorolásának működésén. Az eddigi gyakorlattal ellentétben a más játékosokkal vívott Division Rivals-meccsekből csak az első harminc fog számítani a heti helyezésedhez. Ezzel veszik elejét annak, hogy a játékosok eredményei helyett a játékba ölt idő határozza meg, ki milyen jutalmat tehet zsebre a hét végén.

A FIFA 21 október 9-én jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re, a switchesek pedig egy úgynevezett Legacy Editiont vásárolhatnak majd meg.

9.
9.
Zuzmo
#7: Akkor közös lenne a fut is.
8.
8.
Yanez
"Ezzel veszik elejét annak, hogy a játékosok eredményei helyett a játékba ölt idő határozza meg, ki milyen jutalmat tehet zsebre a hét végén."

Ez az új rendszer, a rivals, a fifa19-től van jelen és már azóta megy úgy, hogy a játékba ölt idő határozza meg a jutalmak szintjét. Minden osztályzatban van kb 5 csomag rendszer. A rank 1 mindig a legjobbakat tartalmazza. Ide viszont akkor is belehet kerülni, ha alig nyerünk, de sokat játszunk a héten. Plusz a hétvégi ligán vívott egy-egy meccs után is kapunk 400 pontot ide, akár nyertünk, akár nem.

Apropó hétvégi liga! Na az áll 30 meccsből és ott kizárólag az eredményeink határozzák meg mennyire jó jutalmakat kapunk. Ott számít igazán a tudásunk!

Egyszóval a rivalst illetően másról lehet szó. Lehet arról, hogy 30 meccs után dől el melyik osztályba kerülünk, lejjebb vagy feljebb és ezért külön jutalmat kapunk a már megszokott csomagok mellé.
7.
7.
RangerFox
Xboxon a legtöbb fut kártya olcsóbb, mint Ps-en, így nem lenne fair. Pc-n meg a legdrágább.
6.
6.
Bauff
#3: ha van eszük PC-vel sose lesz crossplay, amennyi csaló van ott...viszont a két konzol között már jó lenne
5.
5.
Zuzmo
Az akkor lenne, ha a Microsoft lenne a kiadó.
4.
4.
salaxx
#3: Egy microsoft platform + pc alkatrészekből épített konzol
3.
3.
salaxx
Nem értem miért a ps es xbox közti lenne evidens és a pc "más tészta"... Miért nem a pc és xbox közt lenne evidens?
2.
2.
Zuzmo
Talán majd a következő rész, ami már a következő generációra készül hangsúlyosan...
1.
1.
Zuzmo
Ez kezd már ciki lenni szerintem, sőt, a Fifának az elsők között kellett volna lennie a xnox one és ps4 crossplayben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...