Már játszható a Prince of Persia: The Dagger of Time

A Ubisoft szokatlan módon élesztette újra az egyik legnagyobb franchise-át. A Prince of Persia: The Dagger of Time egy 2-4 főre szóló virtuális szabadulószoba, ahonnan csakis az időt manipulálva menekülhetünk meg.

Először az év elején hallottunk a Ubisoft legújabb VR-os projektjéről, a Prince of Persia: The Dagger of Time-ról, amely a hagyományos szabadulószobák izgalmait VR-környezettel spékeli meg. Néhány héttel ezelőtt megérkeztek a játék első képei is, most pedig végre véget ért a várakozás: a sikeres teszteléseket követően a nagyközönség előtt is megnyílt az Idő Erődje.

Nem mindennapi koncepcióról van szó, hiszen a két, három vagy négy főre szóló játék egyesíti a virtuális valóság adta látványvilágot a valós szabadulószobák környezetével és feladványaival. Ebből adódóan csakis a kifejezetten erre specializált helyszíneken próbálhatjuk ki a Ubisoft alkotását, de szerencsére Magyarországon is akad egy hely, ahol kézbe vehetjük az Idő Tőrét.

Budapesten a Démonblokk ad otthont a játéknak. Itt egyébként kipróbálható az Assassin's Creed: Origins világában játszódó Escape the Lost Pyramid vagy az Assassin's Creed: Odyssey-hez kapcsolódó Beyond Medusa's Gate is - mindkét játék hasonlóan ötvözi a VR-technológiát a szabadulószobák kalandjaival.

8 komment - szólj hozzá!