Pereli az Apple-t és a Google-t az Epic Games

Miután az Epic Games szembeszállt a platformüzemeltetőkkel, az Apple App Store-jától és a Google Play Store-ról is törölve lett a Fortnite mobilos változata. A fejlesztőcég beperelte a két óriásvállalatot.
  • Írta: szlav

Kommentek

#107
Friss: Apple Aug 28-tól tiltja az epicet az összes ios és macos fejlesztőeszköztől is.:)
#106
Facebook is az Epic mellé állt és nekiment az Apple-nek.
#105
#104: Látom másodjára sem sikerült elolvasni mire ment a reakció de kötekedj csak velem az tőled megszokott bölcs mester (vagyis aminek kvázi hiheted ilyenkor magad) formájában. Hisztizni sem hisztiztem pláne nem habzó szájjal és 100 kommenten keresztül. De legalább hűen hozod amit a profilképed.
#104
#90: Ja, mert te aztán sokat "mutatsz fel". Habzó szájjal hisztizel itt az Epic ellen 100 kommenten keresztül.... Inkább neked kéne továbblépni. Meg lenyugodni a p...ba.
#103
#101: Egy kurva szóval nem mondtam ilyet, de mindegy. Ellenben tudod ki nem mondott még mit? Te, hogy miért nem annak a készíőnek és kiadónak az "anyja p*csája", aki eladja magát? Miért azé, aki beppróbálkozik. De ha gondolod, húgyagyúzz még tovább érdemi válasz helyett. :)

Amúgy hány játékot hozzak neked példának a MS, a Nintendo és a Sony háza tájáról, ahol a játékok vannak felvásárolva és nem a "kiadók" (ezt mondjuk nem értem, tudtommal fejlesztőket szoktak felvásárolni... de ez biztos csak a húgy az agyamban)? :) Barátom. A helyzet az, hogy téged legfeljebb az az exkluzivitás zavar, amit az Epic csinál. Másé nem. :)
#102
#99: Szerintem semmi újat nem tud mutatni az Epic ezeknek...

Amúgy nem tudom milyen fanatizált tömegek vannak az Epic mögött. Egy "epicistát" sem ismerek, ellenben mindenhol szídják mint a bokrot, és olyanok rikácsolnak, hogy "monopóliumot vásárolnak", akik ha tehetnének, minden boltot megszöntetnének a Steamen kívül, mer' nehogymá több klienst kelljen fenntartani...

Amúgy ha valahol, valami 60 és ők 55-ért adják, az szerintem verseny. Ez mindenhol így van. A GOG-on nagyjából annyiért veszel mindent, mint máshol. De DRM mentes és mondjuk melléraknak tonna letölthető kifestőt vagy a tököm tudja... Ők így versenyeznek. Más leszarja és az árral próbál kitűnni. Na de ez szerintem más téma, és nem igen tartozik ide.
#101
#98: "MS által felvásárolt kiadókról, az időleges exkluzívokról, a Sony-ról, a Nintendoról, stb."

Beszélgessünk. KIADÓK felvásárlása. Nem adott játékoké. Majd ezeket a kiadókat pénzükkel támogatták. Igen, ez a konzol exkluzivitás. Baromira nem ugyan az mint az Epic féle ráadásul egy adott platformon ami a sajátjuk. Az ideiglenes exkluzivitást lásd például MS mikor megvette a tomb raidert pontosan ugyan úgy elitélte a jónép és én is. Na. Az EPIC most ugyan ezt csinálja csak sokszor nem is ideiglenesen és nem is a kiadót felvásárolva, mindezt egy olyan platformon ami nem is a sajátjuk. Ha szerinted az EPIC féle exkluzivitás ugyan az mint a konzoloké akkor tényleg húgyagy. Nincs rá jobb szó.

Nevetséges rinya? Az EPIC rinyál perpillanat olyan dolog miatt amit ők mauk is meglépnek..:)
Na látod, itt jön elő az hogy annyira buta vagy hogy nem tudod megérteni az alapvető problémát,ami nem az hogy kína meg komcsik, de még csak nem is az hogy még egy store-t kell telepíteni. Hagyom is rád mert mintha a falnak beszélne az ember.
#100
#99: Lehet, hogy csak én vagyok, de nem igazán vettem észre, vagy hallottam arról, hogy fellendült volna a warez PC-n. Tényleg annyi, de annyi ngyenes játékot dobálnak mindenféle kategóriában és még megannyi elérhető fillérekért, hogy szerintem a játékok warezolása éppen csökkentő tendenciát kell, hogy mutasson. Persze filmek és sorozatok mennek torrenten és vélhetően sokan leszedték a Metro Exodus-t is warez-ben egy Epic vásárlás helyett. De ettől még nem hiszem, hogy újra fellendült volna a warez. Film és sorozat esetén pedig azért lendült fel, mert sok már a filmes szolgáltatás és mindegyikhez egyszerre havidíjat kell fizetned, hogy nézhesd. 4 havidíj pedig azért más, mint egy egyszeri vásárlás bárhol.

Mondjuk hozzá teszem, hogy sokan kardoskodnak a warez ellen, de általában csak játékoknál és nem filmeknél, pedig azok bonyolítják a legnagyobb adatforgalmat.
#99
#98: Erről van szó, pontosan ezt a fajta stílust akarja elvinni az epic mindenhova, mivel garantált, hogy a mobilgyártókba csak precedensteremtés miatt szállt bele, utána jönnek a konzolok.

Fanatizált hülyék tömegével hirdetve, hogy elhozza a "versenyt" miközben pont megszüntetik, hiszen minek vegyem meg a Sony-tól a játékot 60$-ért, ha az epic 55$-ért adja mert neki nem kell foglalkoznia a hardver költségeivel, garanciális ügyintézéssel és társaival.

Nem csoda, hogy pc-n újra pörög a warez.
#98
#97: Mert az nem full képmutatás, hogy baj van egy kínai céggel, mondván, hogy komcsi, miközben olyan nyugati cégeket védesz, akik olyan fosfészkekbe rendezik ki mondjuk a call centerüket, mint ez a komcsi fosfészek, India vagy Románia, stb. Hagyjuk már. :) Az egészben a leginkább képmutató megnyilvánulás az, hogy őszintén megpróbálsz erkölcsi különbséget tenni kér szarházi cég között, akik az anyjukat is megb*sszák 20 dollárért... Büdös életben nem állítottam, hogy az Epic egy micsoda oltári csodavállalat, vagy bármi ilyesmi. De ez a nevetséges rinya ami körüllengi, főleg, hogy apple-t és google-t véd vele szemben bárki, az vicc kategória... :)

És gyakorlatilag elegánsan túlléptél az epic store-on megjelenő készítők és kiadók felelősségén ismét. Semmi mást nem mondtam, csak annyit, hogy ez egy disszonáns magatartás és meg is maradt nálad is ez a disszonancia, mert nem tudsz rá mondani semmit...

"Emellett az Epic miközben mutogat arra hogy kényszerítenek, pénzel a szarházi kiadókat megkenve a saját store-jukba teszik a játékokat hogy kizárólag ott lehessen elérni és téged mint vásárlót ha játszani akarsz oda kényszerítsenek. Szépen épül a monopólioum."

Vagy ha őszintén ez a gondod, akkor gyere már, és beszélgessünk kicsit a kizárólag MS store-on elérhető dolgokról, a MS által felvásárolt kiadókról, az időleges exkluzívokról, a Sony-ról, a Nintendoról, stb.
#97
#95: Ugyan úgy szidom azt is csak itt most kizárólag az EPIC-ről van szó arról szól a hír is.

A google a saját rendszerén a saját store-ján azt csinál amit akar. Ha elfogadod a szabályzatát elfogadod,ha nem nem,ők sem kényszerítenek rá hogy ott legyél. Nem tetszik a szabály? El lehet menni máshova.

Emellett az Epic miközben mutogat arra hogy kényszerítenek, pénzel a szarházi kiadókat megkenve a saját store-jukba teszik a játékokat hogy kizárólag ott lehessen elérni és téged mint vásárlót ha játszani akarsz oda kényszerítsenek. Szépen épül a monopólioum.

Szóval nem, véletlenül sem kizárólag a boltot okolom,viszont az a képmutatás ahogy mutogat az epic az tökéletesen tükrözi mennyire egy undorító cég. Az már csak a hab a tortán hogy 1984-el dobálózik egy olyan cég aminek a 48%-a a full komcsi kína kezében van, ez sem gyengén a képmutatás hovatovábbja.:)

De tényleg aki nem érti mi a probléma az szimplán húgyagyú. Ti sokan még mindig csak annyit fogtok fel hogy azért nem kedvelik sokan az epicet mert még egy store...Húgyagy. Nem több.
#96
#91: Meg UPlay, Origin, MS Marketplace...
#95
#93: Szerintem te nem érted. :) Senki nincs arra kényszerítve, hogy az Epictől elfogadja azt az x százezer/millió dollárt, hogy belemenjen egy időleges exkluzivitásba. Ellenben a google automatikusab kibasz a rendszerből, ha őt megkerülve akarsz mikrotranzakciós pénzeket is beszedni. Rohadtul nem ugyanaz.

A te hozzászólásodból is kitűnik egy remek disszonáns probléma. Nevezetesen, hogy az exkluzivitásért kizárólag a boltod és az epicet teszed felelősség. Miért nem szídod az anyját annak a készíőnek, aki kickstarteren elhitette veled, hogy Steames verziót kapsz, majd effektíve ő, a kettőtök közötti elég gyengus lábakon álló szerződés féleséget felrúgva, eladta a saját játékát másnak? Mintha a feleséged félrekúrna és te cask azt a szerencsétlent utálnád, aki "leszarom van-e valakije" alapon csak meg akart dugni egy nőt...
#94
#93: Csakhogy nem az epic hibája, ha ezt egy kiadó megteszi. Ha már egy éve vesz fel steam előrendeléseket a kiadó, utána már nem kéne platformot váltani az előrendelések esetén, de ez egyáltalán nem az epic döntése.
#93
Egyik legjobb rész a most beadott per anyagból a Google ellen:

"Google has eliminated competition in the distribution of Android apps using myriad contractual and technical barriers. Google’s actions force app developers and consumers into Google’s own monopolized “app store”—the Google Play Store. Google has thus installed itself as an unavoidable middleman for app developers who wish to reach Android users and vice versa."

VS

Felvásárolunk mindent amit tudunk, hogy kizárólag a mi storeunkból lehessen megvenni pécén még akkor is, ha egy kickstarter projekten a Steam verziót támogattad és fizetted ki előre!


Aki így sem érti mi a probléma arra mást nem tudok mondani szimplán húgyagyú....
#92
#78: Oltari nagy buko lenne ;-)
#91
#88: GOG-gal erdekes modon sonics senkinek baja...ugyhogy nem tudom mirol beszelsz.
#90
#89: Nem tetszik át lehet lépni a kommentjeimet, amúgy sem tudtál eddig sokat felmutatni az irányomban csak pont te szóltál eddig baromságokat, amik egyedül a fejedben léteznek mint most ebben a kis kommentedben is. Annyi eszed nincs hogy elolvasd mire reagáltam csak megjöttél mint a nagy megmondó. Továbbléphetsz köszönjük.
#89
#87: Hagyjuk már ezt a baromságot komolyan. Eloadod itt hogy csak a Fortnite-al jatszanak 10 éves hülyegyerek, sőt, azzal CSAK azok jatszanak. Bezzeg Te, a nagy “felnőtt gamer” aki csak “komoly” cuccokkal nyomja....
#88
Egyébként vicces azért hogy sokan a PC nyiltságáról beszélnek, aztán ha ott valaki próbálja megtörni a Steam uralmát, fel vannak háborodva. Egy zárt platormhoz meg tapsikolnak :)