Visszatérhet a Scott Pilgrim-játék

A tizedik születésnapját ünnepli a Scott Pilgrim a világ ellen filmes és videojátékos adaptációja, a rajongók pedig a játék újrakiadásáért kampányolnak. A Ubisoft már felkereste az eredeti képregény szerzőjét.

A Scott Pilgrim a világ ellen filmes adaptációja éppen akkora kultklasszikussá vált, mint Bryan Lee O'Malley eredeti képregénysorozata, a moziverzióval párhuzamos videojáték pedig szintén megtalálta a maga fanatikus rajongótáborát. Éppen ezért volt annyira szomorú az eset, amikor is a kizárólag digitálisan kapható játékot 2014-ben (valószínűleg szerzői jogi okok miatt) eltávolították a PlayStation 3 és az Xbox 360 online felületeiről, ezzel teljesen elérhetetlenné téve azt.

 A rajongók a napokban ünnepelték a film és a játék tízéves születésnapját, és úgy tűnik, a lelkes mozgolódás hatására alaposan beindult a gépezet a franchise körül. Edgar Wright, a mozifilm rendezője Twitteren szélnek eresztett egy halom kulisszák mögötti anyagot, később pedig bejelentette, hogy új, bővített kiadást kap a film kiváló soundtrackje.

Ami pedig az elveszett videojátékot illeti, úgy tűnik, ezen a fronton is számíthatunk egy új kiadásra. Bővebb részleteket egyelőre egyik fél sem árult el, de Bryan Lee O'Malley annyit beismert, hogy a Ubisoft már megkereste őt a játékkal kapcsolatban. Az eseményekhez a játék zenéiért felelős Anamanaguchi is hozzátette a maga mondanivalóját: ők a játék és a hozzá tartozó soundtrack fizikai újrakiadásáért kampányolnak az iam8bit oldalán.

8 komment - szólj hozzá!