Resident Evil 7 - a legkapósabb Resident Evil

A Capcom Platinum Titles nevezetű összesítésében szerepelnek azok a játékok, amelyek túllépték az egymilliomodik eladott példányt. A Monster Hunter World magabiztosan vezeti a listát, de a Resident Evil 7 most előretört a második helyre.

A Resident Evil 7: Biohazard 2017-ben jelent meg, hogy folytassa a neves túlélőhorror-sorozatot, és ezzel együtt még jól fel is forgassa. A belső nézetre váltott játék egyértelműen betalált, és régóta a Capcom legkeresettebb címei között van. Legutóbb februárban számoltunk be róla, milyen előkelő helyet birtokol a Platinum Titles listán, ami a japán kiadó egymillió eladott példánnyal rendelkező játékait tömöríti.

Azóta a Resident Evil 7 előretört, a Capcom második legkeresettebbje lett 7,9 millió eladott példánnyal, így a Resident Evil-sorozat legsikeresebb epizódjává is vált, 200 ezer példánnyal maga mögé utasítva a Resident Evil 5-öt. Ennél előrébb jutnia már komoly kihívás lenne: az első helyet a Monster Hunter World tartja több mint 16 millió példánnyal.

A platinajátékok listájának csúcsán egyébként öt Resident Evil is helyet foglal. A Resident Evil 3 remake-je, amely gyengébben teljesít a második rész felújításánál valószínűleg nem lesz képes feljutni a top 10-be, de a jövőre érkező Resident Evil: Village előtt azonban még nyitva áll az út egy, a Biohazardhoz hasonló bravúr bemutatására.

18 komment - szólj hozzá!