Készül az új PlayStation VR

Habár a PlayStation 5 megjelenésekor nem számíthatunk új VR-eszközre, a Sony a következő generációban sem adja fel a gyakorlati monopóliumát a konzolos virtuális valóság piacán. Már készülőben van azt ezt támogató hardver is.
  • Írta: szlav

Kommentek

#14
#7: A Rift S 400 euró hivatalosan, 1440p felbontás és 90hz ha jól tudom.
Az már tökéletesen megfelel egy jó élményhez. És ugye a Rift S nem ma jelent meg.
Ha pár év múlva adják ki, simán lehet egy 300 eurós ára ilyen specifikációkkal de szerintem még komolyabb is.
Legjobb lenne ha implementálnák a Rift S önkövetését és akkor megszabadulhatnánk a kamerától meg az ócska irányítástól.
És ha még PC-vel is működne natívan a PS5 mellett, akkor egy 300-400 eurós árcédulával annyit adnának el belőle amennyit nem szégyelnek.
#13
#10: :D örülök, ha átmegy az anyag és egy jó mosolyt szerezhetek. Jelenleg nem írok sehol máshol, csak itt, de az itteni kommenteket és blogokat sem ajánlom semmilyen körülmények között sem elolvasásra :)
#12
#9: Nem tudom, mert azt sem néztem én meg, hogy mennyiben renderel az alapgép, vagy a pro egyes játékokban. Hogy a szemügép tud egy felbontást, az egy dolog, a drót másik végén ezt ki is kell tolni valahogy. Szerintem pl a Resi 7 biztos kisebb felbontásban fut, mint a Tetris, ha érted. De ez egy olyan műfaj, ahol nagyon meg kell lenni az fps-nek, mert ha nincs, akkor rendesen rosszul érzed magad és megbutulsz percek alatt.
#10
#1: Lefossa a vér???!!!
:D
Remek írói eszközöket (hasonlatot, túlzásokat, stb) használsz a kommentjeidben, jókat röhögök rajtuk. Szoktál írogatni máshova esetleg? Csajodnak, munkatársadnak, rendőrségnek... Szívesen elolvasnám a többi írásodat is
:D
#8
#7: A PS VR hardver felbontása 960x1080 szemenként, mint az Oculus Rift DK2-nek, amit szedtem magamnak tavaly karácsonyra. Jó volt, meg lenyűgöző, meg minden, de ha kiraktam a Windows asztalom ilyen mozi méretbe, valami kínai hegységes VR helyszínben, bármit állítottam, nem tudtam neten böngészni. Ez a felbontás még annyira kicsi ilyen közelről, hogy folyik a könnyed, mint ha most nyírták volna ki a családodat és ha próbálsz valahova fókuszálni, akkor elporlad az agyad. Van Steam VR-ben az a sci-fi irányítópult méretű billentyűzet, amin úgy pötyögsz, hogy rendesen vállból, meg karból. Azon lehetett csapatni, a család meg röhögött. De nem tudtad elolvasni a böngésző címsorában, hogy mit írtál.

És akkor nem csak, hogy ez a tech ilyen, akkor még az is kéne, hogy valami megmozdítsa a játékot 2x960x1080@60 Hz-en. Ha ez nincs meg, akkor nagyon rossz az összkép és meghalsz, ha meg megvan, akkor tesztelheted, hogy VR beteg vagy-e és ha igen, akkor meghalsz. Egyelőre én ezt a szintet nem igazán élem így hosszú próba után.
#6
Ha most keresik az embereket, akkor ez nem mostanában jön
#5
#3: Azok után, hogy a Valve megmutatta mit lehet kihozni a VR-ból? Szerinted?
#4
#3: Ha PS rajongó lennék, akkor mondanám, hogy az eszköz felhasználói egyáltalán nem biztos, hogy bánják, hogy nem kell most az egészet beleqrni a kukába, mert nem fordul el tőlük a Sony. (Ezt amúgy Kawa mondta - vagy hasonló módon gondolkodott valamiről.) Az új gép a megújult erővel ki fogja tudni jól hajtani ezt a szemüveget, a játékosok meg szeretik a jó játékokat. Főleg mostanában, hogy Prince of Persia, Splinter Cell, hajjajjjajjaj, minden lesz szemüvegre.
#3
Ez még lázba tud hozni bárkit is
#1
Ahogy a kontrollerben benne lesz az új őrületes rezgés™ - nek keresztelt funkció, úgy a gyártó a VR Headset esetén is gondoskodni kíván az élethű visszacsatolás kivitelezéséről. Lehet majd hozzá kapni egy a headset-re csatolható kezet, ami ha pl Moral-ban ha bekapunk egy ütést, maga is úgy szájbavágja a játékost, hogy azt lefossa a vér. Ez a kéz tud fogadni továbbá egyéb fegyvereket és bézbózütőt is. De állítólag a szex játékokkal is kompatibilis lesz.