Phil Spencer: nem a több konzol eladása a célunk

A legutóbbi Animal Talking-epizód vendége volt az Xbox-franchise fejese, Phil Spencer, aki egyéb érdekességek mellett arról is mesélt az adásban, hogy nem a konzoleladási rekord megdöntése a vezérelvük.

Az eheti Animal Talking-műsor vendége - Lisa Loeb és Dylan Sprouse mellett - nem más volt, mint Phil Spencer, aki a Halo: Infinite belsős infói mellett arról beszélt, hogy az Xbox Series X-szel nem az a céljuk, hogy minél többet adjanak el belőle.

"Ha ez lenne a cél, akkor nem adnánk ki a játékainkat PC-re és Xbox One-ra, valamint nem engednénk, hogy az xCloud segítségével a mobiljaikon is játszhassanak a legújabb címekkel játékosok" - mondta Spencer.

Aki kicsit is nyitott szemmel követi a redmondiak üzleti stratégiáját, annak egy pillanatra sem lehetnek meglepőek a fenti kijelentések, hiszen hiába látogat el PC-re is néhány eddig kifejezetten Xbox-exkluzívnak számító játék, amíg az Xbox Games Studios fejlesztői hegesztik a játékot, addig a Microsoft profitálni fog belőlük. Ennek fényében érthető, hogy ők - a Sonyval ellentétben - inkább a szolgáltatásukra szeretnének ráfeküdni, és azt a lehető legtöbb platformra elhozni.

Spencer 08:39-nél csatlakozik a műsorhoz.

118 komment - szólj hozzá!