Szeptember közepén érkezik a Crysis Remastered

  • Írta: Baloo
  • 2020. augusztus 21.
  • Megjelenés
Link másolása
A kiváltott reakciók miatt a Crysis Remastered végül csak Nintendo Switchre futott be júliusban, a többi bejelentett platformra vonatkozó megjelenési dátumára egészen mostanáig várnunk kellett.

Most azonban a Crytek megtörte a csendet, és bejelentette: szeptember 18-án érkezik a Crysis Remastered PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re - az utóbbinál majd az Epic Games Store launcherében keressük az FPS-t.

Igaz, hogy a Crysis Remastered Nintendo Switchre már ellátogatott, a fenti videót elnézve úgy tűnik, hogy a többieknek megérte az extra várakozás a játékra. Nem tudni, hogy a trailerben látható fícsörökből melyek látnak majd napvilágot az alapkonzolokon is, de az biztos, hogy a PC-n, PS4 Prón és Xbox One X-en játszó játékosok újradolgozott bevilágítással, fejlesztett assetekkel, 8K-s textúrákkal és nem utolsósorban ray-tracingelt fényekkel kényeztethetik majd a szemüket.

Igen, jól olvassátok, ez nem elírás, ugyanis az ígéretek szerint a Crysis Remastered lesz az első olyan játék, ami az erősebb konzolokon egy úgynevezett "szoftveralapú ray-tracing-megoldást" fog alkalmazni. Feltehetően nem lesz összemérhető a PC-n látható hardveralapúval, de mindenesetre kíváncsian várjuk, hogyan állja majd meg a helyét az összehasonlításoknál.

45.
45.
crytek
A Crysis Remastered a CryEngine legújabb változatára lett átírva és olyan nyalánkságokat adtak hozzá, mint 8K-s textúrák és ray-tracing támogatás. Utóbbit még RTX-kártyák nélkül is elő lehet majd varázsolni a szoftveres támogatásnak köszönhetően, de az kérdéses, hogy erre elég lesz-e az ajánlott konfiguráció.

Minimum gépigény:

Operációs rendszer: Windows 10 64-bit
Processzor: Intel Core i5-3450 / AMD Ryzen 3
Memória: 8GB
Tárhely: 20GB
Direct X: DX11
Videokártya: Nvidia GeForce GTX 1050 Ti / AMD Radeon 470
Videokártya memória: 4GB 1080p-hez

Ajánlott gépigény:

Operációs rendszer: Windows 10 64-bit
Processzor: Intel Core i5-7600k vagy jobb / AMD Ryzen 5 vagy jobb
Memória: 12GB
Tárhely: 20GB
Direct X: DX11
Videokártya: Nvidia GeForce GTX 1660 Ti / AMD Radeon Vega 56
Videokártya memória: 8GB 1080p-hez
41.
41.
godach
#40: https://www.youtube.com/watch?v=iYw0_B6D7Uk
37.
37.
godach
#35: Igazából én sem értem, amikor a Crysist techdemónak csúfolják. Persze a rombolás kicsit félrevezetés benne és (a vége felé volt valami 0 gravitációs rész) amit már untam, de azért egy kemény, tökös nanosuit katonának éreztem magam a végére, mire ráállt a kezem az irányításra és csak úgy váltogattam a ruha képességeit.
A Warheadban volt a vége, ami számomra álleejtős volt és a Crysis 2 eleje, amikor felnyitja a (hajó, tengeralattjáró? nem emlékszem) zsilipjét majd feljöttök a felszínre.
Én minden esetre még úgy hogy a harmadik részt sokszori próba után is mindig kukáztam, nagyon sajnálom ezt a sorozatot.
35.
35.
kryszisz
#29: Az egyik legnagyobb géming wtf pillanatom volt, mikor stroggá alakítják a protagonistát, ki is rázott a hideg most, hogy említetted. Zseniális az a játék a mai napig, grafika, gunplay, design, minden. Hihetetlen, hogy ilyen címek után (meg a Jedi Knight széria csak hogy mást ne említsek) a tetves Activision lefokozta a Ravent CoD pályákat meg reamesteredeket gyártani...teljesen elpocsékolták ennek a csapatnak a nem kicsi tehetségét:/ amúgy egy Quake remake jöhetne szerintem is (szigorúan az id-től, a Machine games eljátszotta a bizalmamat a New Colossussal meg a Youngblooddal), az első rész szellemiségében, fasza id Tech 7 motorral:) persze előbb a a Doom folytatás/lezárás:)
31.
31.
Anti4730
Menjetek at quake, vagy doom forumokba, itt a cryisisrol van szo:))
26.
26.
#25: De amúgy én imádtam a Quake 2-4-et is, mint 2 részes játék. Főleg a 4 nekem nagyon megmaradt és a mai napig veszem mindenre. Az akkori hihetetlen grafika még ma is jó grafika, és már van hozzá gép is. Benyomod, hogy ultra, aztán kiírja, hogy ehhez amúgy kéne legalább 512 mega VRAM. Videokártyád meg is like: kösz, hogy szóltál.
16.
16.
#8: Ez a motion blur már le is tépte a fejemet, de amúgy ez sem éppen a grafikán vérzik el :)
15.
15.
#7: Mondjuk ez egy hibátlanul jó indok. +1
14.
14.
crytek
#13: Kevés game van amit sajnálok ,hogy nincs folytatása ,de ez a legdurvábban olyan.. Ez kegyetlen jó és szép...Ha én a MS helyébe lettem volna az biztos hogy már évekkel ezelőtt megkértem volna a Cryteket hogy hozzanak létre egy brutális grafikás 2. részt... az meg hogy alig fogy kit érdekel lehetett volna haknizni az a konzol erejével és a game kinézetével..

13.
13.
Ooorky
#12: Sajnos.
Pedig reménykedtem egy új Ryse-ban ami kihajtja majd a series X-et.
12.
12.
crytek
#11: Kb ma ennél minden szebb..Bár valaki szerinte a 2007-es szintjét se érte el semmi.. szóval kár is erről beszélni.
Ez gyenge eresztés..ez a game egy komplett remake-et érdemelt volna amikor is a teljes game alá odatolták volna a legújabb cryengine-t. De a célját elérte kb nulla munkával az epicet megvettek maguknak így eladni se kell egy db-ot se már plusszban így én se igen törtem volna magam komolyabb melóval..
Crytek cég már csak egy paródia régi önmagához képest

11.
11.
Anti4730
#3: Mar ne haragudj, de ennel szebbet hova akarsz...
7.
7.
Gerzson95
#6: https://youtu.be/Iy4iQvJo24U
3.
3.
crytek
Számomra felfoghatatlan ,hogy az egykoron a grafika trón csúcsán évekig trónoló cég 13 év után hogy nem tud minket levenni a lábunkról..
Ez megint olyan video ,hogy pff.. Sajnos ezek már soha nem fognak lenyűgözni minket grafikailag ezek már nem akarnak "nagyot" alkotni :(
1.
1.
"mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy hogyan állja majd meg a helyét az összehasonlításoknál"

Erre én is kíváncsi vagyok, mert ezt a játékot már úgy szétmodolták, hogy ahhoz szerintem ennek a remaster-nek esélye nem lesz, hogy megközelítse. Bár az is igaz, hogy a modderek nem tudnak ray tracing-et beletenni, meg az is igaz, hogy látvány szempontjákól ezek az egyes, kifejezetten dizájnolt helyekre való szoftveres tökröződések max annyit számítanak az egészbe, mint hogy Nike, vagy Mikey van ráírva a cipődre. Ha a másik jobb, abban jobban fogsz tudni ténykedni. Ettől függetlenül jöhet, de hihetetlen mi pénzeket leakasztanak ezer éves cuccok újra eladásával. Má.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...