Ezért tűnt el a The Sinking City a digitális boltokból

Idén tavasszal egyik pillanatról a másikra eltűnt a digitális áruházak kínálatából a The Sinking City, most pedig nemrég kiderült, hogy mindennek a kiadó és a fejlesztőcsapat között dúló jogi vita az oka.

A tavaly nyáron megjelent The Sinking City bár nem taszította le a trónjáról a 2005-ös Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earthöt, néha egész kellemesen idézte fel Lovecraft horrornovelláinak a hangulatát. A játék egy ideje már nem kapható a digitális áruházakban, a fejlesztő Frogwares nemrég pedig elárulta, hogy ennek egy jogi vita áll a hátterében.

A készítők elmondása szerint a kiadó Bigben Interactive nem volt hajlandó nekik fizetni, annak ellenére sem, hogy a csapat menetrend szerint elkészült minden megbeszélt feladatával. A játék megjelenésekor megpróbálták semmissé tenni a szerződés jogdíjakra vonatkozó részét is, hogy a Frogwares ne részesüljön az eladott kópiák utáni bevételekből. És ha mindez nem lenne elég, akkor a Bigben Interactive több helyen is eltüntette a Frogwares logóját a játék borítójáról, ezzel azt sugallva, hogy az IP a kiadó tulajdona, közben pedig a jogok végig a fejlesztőknél voltak.

Ezek után nem nagy meglepetés, hogy a csapat 2020. április 20-án felmondta a kiadóval kötött szerződését, ami magával rántotta a The Sinking City digitális áruházakban való értékesítését is. Szerencsére a jogok továbbra is a Frogwares birtokában vannak, így a csapat továbbra is teljes lendülettel azon dolgozik, hogy a játék újra kapható legyen digitálisan.

24 komment - szólj hozzá!