Új elnevezés alatt fut a Facebook AR/VR-divíziója

  • Írta: fojesz
  • 2020. augusztus 26.
  • Bejelentés
Link másolása
A jövőben a cég összes olyan csapata a Facebook Reality Labs név alatt működik majd, amelyik az AR- vagy VR-technológiával foglalkozik. Az egységesítés jegyében az Oculus Connect rendezvény is új elnevezést kap.

Oké, a Facebook Reality Labs elnevezést nevezhetjük régi-újnak is, nem véletlenül cseng ugyanis ismerősen: korábban az Oculus Researchből kinőtt kutatással és fejlesztéssel foglalkozó csapat viselte ezt a nevet házon belül, a különbség pedig az, hogy innentől kezdve minden olyan brigádot besöpörnek alá, aminek köze van az AR- vagy a VR-technológiákhoz. Az eredeti Facebook Reality Labs FRL Research néven folytatja.

Ezzel párhuzamosan az Oculus Connect rendezvényt is átnevezik, az idén szeptember 16-án esedékes konferenciát Facebook Connect néven keressük majd. Egyszerű érv szól az új név mellett: az évek során a cég AR/VR-specifikus eseménye kinőtte magát, és már nem csak az Oculus-termékekre fókuszál, a Facebook Connect elnevezés pedig jobban tükrözi ezt. Ennek ellenére az Oculus márkanevet megtartja a Facebook, az UploadVR értesülései szerint a cég VR-szemüvegei továbbra is Oculus néven futnak majd. (Az új Oculus Quest bejelentését épp a Facebook Connect kapcsán pletykálják.)

A Facebook nem sokkal korábban jelentette be egyébként, hogy októbertől az új Oculus-felhasználók már csak Facebook-fiókkal jelentkezhetnek be az eszközükre. A meglévő Oculus-accountok 2023-ig támogatottak, utána bizonyos funkciókat nem lehet majd elérni velük.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...