Ratchet & Clank: Rift Apart - 4K-ban csak 30 fps-sel

  • Írta: szlav
  • 2020. augusztus 28.
  • Hír
Link másolása
A Ratchet & Clank: Rift Apart legutóbbi előzetese alaposan bővelkedett az akcióban, emellett pedig a látványra sem lehetett panaszunk. Ma azonban megtudhattuk, hiába erős a PS5, választanunk kell a gyors framerate és a nagy felbontás közt.

Az új konzolgenerációban számos játék a 4K-s felbontást és a 60 fps-es képfrissítési sebességet célozza meg, de ahogy az várható volt, akadnak majd olyan címek, amelyek választásra kényszerítenek bennünket a kettő között. Az Insomniac Games vezető fejlesztői, Marcus Smith és Mike Daly a Famitsu interjújában elárulták, hogy ilyen lesz a Ratchet & Clank: Rift Apart is.

A japánok a támogatott felbontási opciókról és a framerate-ről faggatták a két fejlesztőt, Daly pedig elárulta, hogy két opció közül válogathatnak majd a játékosok. Az első opciót választva a PlayStation 5 4K-s felbontással, de az előző részhez hasonlóan csupán 30 fps-es sebességgel futtatja majd a játékot, kapunk azonban egy másik opciót, amely alacsonyabb felbontás mellett engedélyezi a 60 fps-es képfrissítést.

Azt sajnos nem tudtuk meg, hogy pontosan mit jelent ez az alacsonyabb felbontás, de gyakorlatilag teljesen biztosak lehetünk benne, hogy vagy a 2K-t, vagy pedig az 1080p-t célozták meg a fejlesztők.

A Ratchet & Clank: Rift Apart valamikor a PlayStation 5 megjelenését követő rajtidőszakban érkezik majd. A legújabb gameplay felvételekért erre tessék!

92.
92.
user101
Hát nem tudom, "én is brahira vettem" 144Hz-es monitort és vártam a csodát, mert persze nem hittem benne ( a szem úgy is csak "24"-et lát és a többi okosság ). Aztán kvázi lefo$tam a bokám a gyönyörtől... Amíg az ember nem látja a különbséget a saját szemével, nem hiszi el! Pedig brutális. El sem tudom képzelni, hogy valamivel 30fps-el játsszak ( talán point and click adventure-vel :), 144-helyett... Te jó ég, pfúj! :)
91.
91.
kryszisz
Köszi a kielégítő válaszokat, így már mindent értek, és valóban, a BB-ben ez elég feltűnő. Másban annyira nem zavart eddig, annál inkább a motion blur meg a depth of field, na azok túltolva elég hányingerkeltők, előbbi szerencsére már nagyjából mindenhol kikapcsolható.
88.
88.
DragonBleacPiece
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=615Ar1eo08.jpg
82.
82.
Ps fanboy
#81: Már kilehet kapcsolni. A beállítások menüben kell levenni a szemcsésedésért felelős sávot. Én levettem, de utána nekem valami hiányzott a játékból, kicsit sterilebbnek éreztem a képivilágot, aztán úgy állítottam be, hogy csak félig van rajta, jut is marad is alapon.

Amúgy nekem sincs finom se mi az a abberation izé. Gondoltam biztos Usagiról kiadott orvosi szakvélemény, de nem akartam firtatni. :D
81.
81.
kryszisz
#77: Én vagy 10 percig kerestem, hogy hol lehet kikapcsolni, mert már a menüben idegesített. Aztán rájöttem, hogy nem lehet, ami fura (pláne egy ND kaliberű stúdiótól), tekintve, hogy már a 2007-es Mass Effectben is volt rá lehetőség...hamar megszoktam aztán, mert ettől függetlenül a játék úgy néz ki, ahogy jelenleg semmi, csak nem értem, hogy miért nem tették opcionálissá a dolgot.

#77: a chromatic aberration amúgy micsoda? Mert sokszor olvastam már, de még sosem kerestem rá:)
80.
80.
Firsttime
#79: A 30 fps-nek olyan szempontból mindig lesz jogosultsága, hogy lesz mindig olyan fejlesztő, aki bizony arra fog gyúrni, hogy a legszebb látványt tegye le az asztalra, és mivel jól tudja, hogy a 30 fps még bőven játszható, ha stabil, meg is fogja tenni.
Ezen max egy szabványosítás változtathatna, ami gaming berkekben elég ritka.
79.
79.
PS4jacksony
4K60 FPS már minimum kellene ,hogy legyen ....A következő generációban pedig egyszerűen nincs létjogosultsága a 30 FPS- nek vagy mégis ?
76.
76.
Firsttime
#73: Mert nem szeretem a habzó szájú (vagy szályú) embereket. Főleg ha üres a fejük. (vagy felyük még ezt sem csekkoltam le)
75.
75.
delphijos
#71: Dehogy ment el. Annyi pénzem lenne ahány ember itt nagy dérrel-durral “megsértődve a gonosz világ miatt” bejelentette már a távozását.... amúgy ne is menjen. Nem kéne ezt ennyire véresen komolyan venni.
73.
73.
Ps fanboy
#71: Ennek miért örülsz?
71.
71.
Firsttime
#70: Shhhh. Már vége. Nyugi. Már elment. Shhhhhhhhh. Nyugiiii. Minden rendben van. Shhhhhhhhh.
70.
70.
delphijos
#28: Te vagy az aki be akarja beszélni hogy én valami fanatikus PS imádó lennék. Én arról beszéltem hogy úgy kommenteltél, mintha a PS valami sharp számológép lenne, és “óriási csalódás” hogy nem megy minden ultrán 4K/60-ban, de majd a box. Erősebb lesz, de nem ennyivel. Biztos lesznek belsős címek, meg olyanok ahol kicsit butitott garffal mennek majd így “presztízsből”, de ezekkel a hardver speckókkal mindenhova ezt várni... Én nem követem ennyire a marketing rizsát, de nem hiszem hogy akár az MS, akár a Sony a “4K/60 mindenhol” szöveget nyomta volna. És az hogy ez nem PC, meg már rég nem érv. Optimalizálással egy kicsit talán többet ki lehet hozni mint ugyanebből A hw-ból PC-n, de az architektúra már ebben a genben is tök ugyanaz volt. Én jó játékokat akarok látni, leszarom ha a dual sense elfütyülni a Dance Monkey-t, az MS kontroller meg táncol hozzá. Aki meg bálványoz bármilyen berendezést , az magára vessen.
66.
66.
Firsttime
#57: https://www.youtube.com/watch?v=by8Gt96pq58
64.
64.
Gerzson95
Már megint megy a cicaharc.
60.
60.
Obi Wan Kenobi
#57: Nem kár érted, mínusz egy fanboy.. mehetnének még páran.
59.
59.
Obi Wan Kenobi
#56: Helyesen írta.. ahhoz hogy LÁSSUNK valamit, mondani is kell. Nála csak fel vannak cserélve a szintagmák, persze tőled ez a tudás nem elvárt nyugi.


Off vége: Leszarom, hogy marad e a 30fps vagy a 1080p, ha jelentősen szebbek és többek lesznek a játékok akkor meg leszek elégedve. Nagyon el vannak tévedve a játékosok, hogy felültek a 4k120fpsultrasupergigamegati vonatra, kurvára nem fontos. TPS-ekben menjenek rá a látványra, legtöbb FPS eddig is 60nal ment, ha meg gecijól fog kinézni akkor senki se fogja nézni hogy milyen felbontásban fut. Lásd, első gears of war. Felskálázott HD volt csak, de kibaszott jól nézett ki.
58.
58.
Ooorky
#57: Ennyire ne kapd fel a vizet :-)
57.
57.
#50: Jobban tennéd,ha néha a témához is hozzá tudnál szólni vagy csendben maradni ha nem megy mert ezzel a stílussal csak magadban beszélhetsz előbb-utóbb. A szinvonaladból elég volt nekem is ahhoz ,hogy én lépjek az oldalról :) Viszlát Gamekapocs!
56.
56.
Ps fanboy
#55: Aszongya lássuk...Xd
Mi majd látjuk, de a te esetedben maximum egy tömörített youtube videón fogod látni csak a különbséget aztán születnek majd a Neo féle valid hozzászólások. De várom... Lol
55.
55.
#53: Nekem továbbra is az az álláspontom, hogy úgy kiállni és elmondani nem fognak semmit. Ha valamit mondanak az csak marketingszöveg, márpedig az az előző generációt is 4K-val hirdette. Ilyenek nélkül megvagy te is, szerintem. Ezért jutottam arra, hogy új generációs erőszint belővéshez érdemes összehasonlítani a 4k 60 fps Halo-t és a 4k 30 fps Ratchet-et (nem platform szerint, hanem kinézet szerint). Ezek esetleg mesélnek, de kellenek még játékok, hogy lássuk.
54.
54.
Firsttime
#53: Ez mindenképpen fejlesztő függő.
Az is, hogy lesz-e választható opció, vagy futtatod ahogy ők elképzelik. Ezelőtt is így volt.
Az, hogy egy hardver képes 4k felbontásra valamilyen fps melett, nem azt jelenti, hogy minden játék ami megjelenik rajta, 4k-s lesz monduk 60 fps-el.
Példa.
A gta san andreas valószínűleg futni fog rajta 4k 120 fps-el is. De manapság senki nem szeretne ilyen, hogy is mondjam minden szinten elavult játékkal játszani.
Manapság mindenki Last of us 2 szintű játékokkal szeretne játszani. Azok viszont nem fognak menni 4k 60 fps-el.
Másik példa. Régi videókártya geforce 3 ti500. Paraméterei között szerepel, hogy 2048 x 1536 felbontást tud 75 hz-n. Én senkit nem láttam 2005-ben ilyen felbontáson doom 3-at játszani.
Más megjeleníteni egy fakockát, meg más egy egész dzsungelt.
53.
53.
Marcus88
Mondjuk ennek a cikknek van egy másik megválaszolatlan kérdése.
Most azért nincs meg a 4K 60 mert nem tudják megcsinálni nem bírja a gép vagy mert nem is akarták így megcsinálni és ezért lesz a választási lehetőség!

Igazság szerint repkednek itt a 4K 30,60,120fps meg raytracing,de még senki nem állt ki elmondani,hogy együtt milyen formában hogy fog ez működni.
A legtisztább az lenne ha valaki elmondná,hogy mire lehet számítani pl hogy 4K 60FPS RT nem lesz együtt mert akkor 4-500-ba került volna a gép.Lesz választási lehetőség ez játékoktól és fejlesztőktől függ.Ilyenek pl a 4K+30+RT vagy 1080+60
vagy több FPS stb..
Ezért lenne jó tiszta vizet önteni a pohárba,mert ha a végén jönnek a tények,akkor jönnek majd a habzó szájú gamerek,hogy hát nem erről volt szó és valamilyen szinten igazuk is van.
Nekem mondjuk nincs gondom a 30fps-el sem ha az 1080p + 60 fps meglesz ebben a genben akkor nekem már az is elég lesz,de ha egy kicsit jobb lesz az meg még jobb.
52.
52.
Firsttime
#48: Rám, rám. Vettem is sport szeletet.



Kettőt...
51.
51.
Firsttime
#49: Mert te ezt elhiszed? :D
50.
50.
Firsttime
#45: "Fütyülsz b+ és hazudsz. Mert egy szar szemét szar alak vagy!" (Mucsi)
Szóval. Nem tudom mit használsz. Nem is érdekel már mit hazudsz. Komolyan.
Elővettem nyomorult ezer éves lg g4 telefonomat. Android 6 van rajta. Ma már 10-nél járunk. Vagy 20x mondtam ki, hogy helyzetben és egyszer sem írta pontos j-vel.
Tudod én ilyen vagyok, utána járok dolgoknak, mielőtt hülyeséget beszélek. (vagy hüjeséget ennek még nem olvastam utána...)
Jobban tennéd, ha te is inkább olvasnál még egy kicsit. Tájékozódnál. (vagy tályékozódnál még ezt sem csekkoltam le)
Tech dolgokról beszélsz? :D
Idemásoltál egy szöveget, amit egy fejetlen csirke előbb megért mint te.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...