Nem lesz teljes visszafelé kompatibilitás a PS5-ben

  • Írta: Baloo
  • 2020. szeptember 1.
  • Pletyka
Link másolása
Legalábbis a Ubisoft szerint. Aki azzal számol, hogy vígan játszhatjuk majd az elmúlt évtizedek PS1-es, PS2-es és PS3-as játékait a PlayStation 5-ön, az több mint valószínű, hogy csalódni fog.

A Microsoft marketingjében már jó ideje kiemelt szerepet kap a visszafelé kompatibilitás lehetősége az xboxos játékoknál. Az Xbox Series X-en nem csak az Xbox One-os, de - némi előkészítés után - az Xbox 360-as és a klasszikus Xbox-címek is gond nélkül futni fognak. A Sony a PlayStation 5-nél ezt csak a PS4-es játékok esetében hangoztatta, aminek valószínűleg megvannak a nyomós okai.

Nemrég ugyanis a Ubisoft hivatalos ügyfélszolgálati oldalán elég konkrétan leírták: a PlayStation 4-es játékok futni fognak a PlayStation 5-ön, sőt a PS4-tulajok együtt multizhatnak majd a PS5-ös ismerősökkel, viszont a visszafelé kompatibilitás nem vonatkozik a PlayStation 1-es, PlayStation 2-es és PlayStation 3-as játékokra. Innentől gyakorlatilag tényként kezelhetjük, hogy a Sony oldalán a következő generációban is marad a PlayStation Now félkész megoldása a régebbi játékok pörgetésére.

Valamint van még egy érdekes PlayStation 5-tel kapcsolatos pletykánk a mai napra, miszerint a világon nem mindenhol egyszerre fog megjelenni új konzol. Erre abból következtetnek egyesek, hogy a Call of Duty: Black Ops - Cold War hivatalos weblapját böngészve feltűnt nekik, hogy a játék PS5-ös megjelenésénél az Egyesült Államok és Kanada hamarabbi időpontra van kiírva, mint a világ többi részén. Ez egyébként a playstationös trailer végén látható is:

Nem lennénk annyira meglepve, ha ez a pletyka igaznak bizonyulna, hiszen eddig is volt kisebb-nagyobb különbség egy-egy új konzol megjelenésénél a régiók között - hasonlót láthattunk anno a PlayStation 3, de akár a PlayStation 4 indulásakor is.

68.
68.
godach
#65: És tegyük hozzá hogy azért ők még mindig kapják a Gold játékokat is pl. Persze tudom hogy nagy százalékot nem érdekel, de azért csak nincs annyira elengedve a kezük.
65.
65.
Fata Morgana
#63: "MS elég gyorsan beszántotta a 360-at miután a ONE megjelent"
Azért ez sem igaz teljesen mivel az utolsó update Xbox360-ra 2019 novemberben jött.Szerintem a PS3-at hamarabb elfelejtette a sony a sok lekapcsolt szervert ne is említsem az X360 szerverei még működnek ha jól tudom.
63.
63.
delphijos
#60: Egyáltalán nem vettem fel a dolgot, ráadásul tök normális stílusban írtál.

Még egy dolog eszembe jutott a téma kapcsán, hogy azért a BC se jött egyből ONE-ra, és az MS elég gyorsan beszántotta a 360-at miután a ONE megjelent, a Sony meg elég tisztességesen tolta a PS3 szekerét egy jó darabig.... szóval ha az összképet nézzük , egyig gyártót se lehet se magasztalni, se a pokolba kívánni. Az egyik itt ad többet, a másik ott, az egyik ebből nyújt kevesebbet, a másik abból. Szerintem ha csak 1 gépe lehet valakinek, tök mindegy melyik, ha játszani akar, akkor fog tudni :D
62.
62.
Ps fanboy
#61: Figyu Mickey, nehogy meghuzzam a bajszod.:D
Szerintem mindenki leszarja ki milyen hangsúlyal ír. De amikor pl. te, papagáj módjára azzal a szöveggel álsz neki az Xbox mellett kampányolni, ami hallatán szerintem még az illetékes közeli embereknek is nehezére esik magukba folytatni a nevetést, mikor ezt Phil barátod néha néha előadja, miszerint, idézem "nekik nem érdekük, hogy a boxból sokat adjanak el, hisz nem erről szól az üzletpolitikájuk". Lol
Ha te ebből csak azt vetted ki a múltkor, hogy én csak kötekszem veled és ez az állítás amúgy teljesen rendjén van, akkor te tényleg menthetetlen vagy...
61.
61.
#59: Igazatok van amúgy mind a kettőtöknek. Ma már én is úgy írok mindent, hogy szerintem, meg számomra, meg csak én gondolom így, mert tuti retardált vagyok, de nem úgy értem, stb.

Sokkal egyszerűbb volt régen egyszerűbben írni és nem kicicomázni és úgy viccesebb, vagy ütősebb is volt bármi. Úgy is mindenki a saját véleményét írja, a piros napraforgós pöcsfej meg még így is lassan azzal kötekedik, hogy milyen hangsúllyal írok. Sokkal jobb volt a régi net, ami nem volt tele seggbe kínált vázákkal, akik mindentől csak rinyálnak. Nyarlako is beírta, hogy Tarantino trash rendező, tök jól értettem, hogy mit mond és miről beszél, erre ott is valaki felborult. Nagyon komolytalan a dolog gyerekek. Jó, hogy lassan már dumája sem lehet valakinek, mert rimánkodik mindenki, akinek nincs.
60.
60.
godach
#59: Valószínű, hogy én értettem akkor félre a dolgot (túltoltam). Bocsi
59.
59.
delphijos
#58: Soha nem volt több accountom, ahhoz elég vén vagyok hogy én ilyesmivel szórakozzam. Az ég világon semmi bajom nincs Veled, az hogy az előző kommentemet a tiedre írtam válaszként , az csak azért volt mert Te írtál erről. Az előző meg egy “sima” komment. Nem is várom el hogy odaírd hogy “szerintem” , pont hogy az a véleményem hogy sok személyeskedő vita pont abból van, hogy sokan úgy olvasnak kommenteket mintha a másik valami objektív igazságot hirdetne, nem a véleményét. Amit én írok az is csak az. A mondandóm általános “jellegű” volt, sok-sok cikk után olvasott posztokra reagálva.
58.
58.
godach
#57: Na én most marhára őszinte leszek veled.
Igazából (mivel ismerek itt több olyan embert, aki több accounttal rendelkezik és míg az egyikkel támad, a másikkal meg támogat) már nem tudom, neked hány lehet példáult, ezért nem fogok jellemrajzot írni, hanem csak és kifejezetten delphijos-nak írni.

Nem tudom mivel váltottam ki ezt az ellenszenvet nálad, hogy a kommentjeimet úgy bontod le hogy CSAK ÉN és CSAK AZ ÉN IGÉNYEIM, de nagyon zavar. Sosem erőszakoltam rá senkire semmit, sosem mondtam azt, hogy én vagyok a világ közepe. Igazából kúrvára zavar, hogy minden mondat elejére oda kell tennem, hogy "SZERINTEM" de mára hozzászoktam mert ezt kívánja meg az internetes etikett.

Nekem is elég volt eddig a kompatibilitás úgy ahogy volt. PS-nél azért zavart, mert volt aztán elvették és meg lehetett digitálisan venni újra. Ha alapból nem lett volna megoldható, hát egye fene nem érdekel de ez nem így történt.
Xbox-nál igen is, vásárlás szempontjából nekem mérvadó hogy ugyan annyit vagy kicsit kevesebbet/többet fizetek de nem kell az asztal alatt tartanom még egy vagy két konzolt.

Ahogy mondtam, nem tudom mivel váltottam ki ezt az unszimpátiát. Lehet hogy úgy írok valamit, ami felétek nem szokás.
Lehet, hogy egyszerűen csak féltékeny vagy rám de akár az is lehet hogy megvetsz mert fele annyi idősen többször annyit értél el, mint amit én. Mivel nem vagy tökös gyerek, hogy megírd nekem mi a gond, így csak találgathatok és ezek jutottak eszembe. De az egyszer biztos, hogy akár még olyan kompromisszumokba is belemegyek, ami nekem nem jó de sokkal több embernek igen, mint nekem.
Szóval ezt a lekezelő stílust légy szíves hagyd el, aztán vagy őszinte legyél vagy ne is beszélgessünk :D
57.
57.
delphijos
Ja, még annyi hogy az is vicces hogy az egyik hírnél vérlázító hogy nem lesz 4K/60, mert így játszhatatlan a játék, de hirtelen mindenki 2-3 generációval ezelőtti játékokkal játszott volna, mert azok “olyan jók, hogy nem baj hogy vacak a grafika” ;)
52.
52.
kexiaxel
Van a háznál minden ps :D
Mondjuk elég jó lett volna a visszalé komp.
51.
51.
Ps fanboy
#50: Mert az is, nincs ember, aki ne lenne elfogult valami felé egy kicsit. Godach esetében ez kétirányban zajlik, aztán nem győzi ide-oda pakolgatni a sújjokat, hogy nehogy kibilenjen az a képzeletbeli mérleg. :)
50.
50.
delphijos
#28: Azért annyit megjegyzek, hogy ha exekről van szó, akkor jönnek a statisztikák hogy relatíve milyen kevesen Veszik őket, ergo senkinek se szempont. Aztán ha BC-ről, és ott jön a statisztika, akkor nem számít mert PONT TE Classic játékokat is tolnál SX-en, vagyis komoly szempont. Kicsit ezt is kétoldalúnak érzem. Én a magam nevében mondhatom hogy jó a BC, de nekem X-en is elég volt egy gen “visszafelé”.
49.
49.
Morzsi1
Nos, én vagyok az egyszeri felhasználó. Nem érdekelnek a technikai részletek, nem is értek hozzá, csak játszani akarok. Elég régóta van XBOXom, meg nyilván profil is hozzá, ugyebár. Sok játék van a könyvtáramban, a visszafele kompatibilitásnak hála, sok régebbi is. Na most én novemberben lehúzom a boxot a zsinór végéről, feldugom az új gépet, és játszom tovább vidáman. És én, az egyszeri felhasználó, csak ezért fogom megvenni az új generációs gépet, mert a jól megszokott játékaimmal fogok játszani, és nyilván majd elkezdem gyűjtögetni a megjelenő aktuális játékokat.
Korábban egy generációváltásnál elég nagy érvágást jelentett, az előző generáció elengedése, felszámolása. Na ez most nincs.
Én csak játszani akarok, a marketing nem érdekel, azzal foglalkozzon más. És azzal fogok játszani, ami akkor éppen kényelmesebb, megfizethetőbb, és van rá lehetőségem.
Lehet ekézni a Microsoftot, van is miért, és még védeni sem akarom, mert nem szorulnak rá, de a BC egy nagy találmány!
48.
48.
user101
Hmmm... Érdekes, én rengeteg 10+ éves játékkal játszom, néha akár lassan 20-is meg van némelyik, mert anno kimaradt vagy csak szeretem újra játszani az adott gémet időnként. Mivel nem vagyok milliomos így az új játékokat is eleve 2-3 ( néha több ) év lemaradásával szerzem be. Tehát egy kifejezetten hasznos dolognak tartom a visszafele kompatibilitást, ami mondjuk PC-sként annyira nem probléma... Szóval nem olyan nagy baj, ha tudja a platform...
44.
44.
Zuzmo
#40: Remélhetőleg egy hét múlva lesz újabb bejelentés, kilencedikén, mert eddig úgy tűnik, hogy nincs Sony exkluzív első napos cím PS5-re. A Spider-Man: Miles Morales érkezik az ünnepi szezonban, mint maga a konzol, talán az az lesz...
42.
42.
manderel
#40: "Ki akar ps5-ön Ps 4 es jàtèkkal jàtszani???"

Például az, akinek a PS5 lesz az első konzolja.
Az első 1-2 évben valószínűleg elég gyér lesz a felhozatal új generációs címekben, nem árt ha van mellette egy rakás régebbi exkluzív, amikkel sosem játszott az ember.
40.
40.
balazska01
Sosem èrtettem az efèle híreket, plàne nem a fanyalgòkat...Ki akar ps5-ön Ps 4 es jàtèkkal jàtszani??? Vagy PS3 -assail? Most komolyan????
Mièrt is veszünk PS5-öt?? Mert ötödik generàciòs jàtèkokkal szeretnènk jàtszani. (Pont)
38.
38.
godach
#36: Minőség lemaradt:
Mivel csak letöltött (tehát ps2 és ps4 játékokkal játszom a saját accountomon, így a streaming minőségét nem volt még időm tesztelni.
Dead or Alive 5 játékot próbáltam streamelve csak, ami verekedős és fontos a válaszidő. Én itt, semmi késést nem vettem észre.
Ja meg még a GoD of War második részét, ahol szintén nem éreztem késést, szóval szerintem ezzel a streaminggel nincs gond.
37.
37.
godach
#36: Igen bár valamennyire (cigány) megoldásban.
Ketten vettünk haverommal egy évest próbaképp, akinek van olasz accountja. A fele nem volt nagy ördöngösség szóval belementem.
Úgy néz ki, hogy Ő megvette olaszba (ahol LOL van de 30 mega net az átlag) és ugye én is tudom használni, mivel az én accountom nála primary-re van állítva az övé meg nálam. Így a rendszer úgy érzékeli, hogy mindkét gép a két felhasználóé ergó mindkét felhasználó jogosult az előfizetésektől megkezdve a könyvtárig mindenre.

Leegyszerűsítve a saját gépemen belépek az accountjára és akkor azt töltök amit akarok. Majd visszamegyek a sajátomra és azt játszok, amit akarok. A saját accountomon a saját accountjaimra kapom meg az achievementeket és mindent, mintha én vettem volna meg és ez fordítva is így van. Egy bökkenő van csak.
PSNow esetén a PS2 és PS4 címek letölthetőek winyóra szóval így múködik amit fentebb írtam. Viszont a PS3 játékok mind streamelősek, szóval ott el kell indítani az előfizetőnek és csak utána látszik nálam. Aztán én is el tudom indítani, külön és független játszani tőle, viszont akkor is neki jelzi az időt, trófeákat és a többit. Szóval, külön játszhatunk akár két játékkal is de az eredmények csak nála látszanak. Ezért is bosszant annyira, mert ennyi erővel az Ő accountján is nyomhatnám.

Összesítve, ha csinálsz egy olyan accountot ami kompatibilis a psnow-al (vagy van olyan cimborád, akinek az accja igen így feleződik a pénz) akkor a PS3 játékokon kívül mindennel úgy tudsz játszani, mintha megvetted volna.
Ha csinálsz egy accountot, ami kompatibilis a psnow támogatásával, akkor is (de ilyen esetben, mivel csak két ember osztozhat és mindkettő te vagy, csak az egyik a magyar accountodról a másik meg a psnow támogatottról) a teljes árat kell fizetned, ami jelen akcióban 12huf/év, ami még így is baráti.
Szóval, MO-ról "legálisan" még nem elérhető, ami számomra érthetetlen miért nem, de nem az. Viszont kiskapukkal, teljesen legálisan használható.
(bocsi, hosszú lett de próbáltam kikerülni a felesleges kérdéseket).

+ Megjegyzés.
Ha nincs konzolod akkor most megnézed, milyen országokban érhető el a PSNow.
Veszel egy kontrollert (kötelező a DS4) és PC-n olyan régiós accountot gyártasz, ahol van PSnow. Előfizetsz és játszol. PC, PS2, PS3 és igen sok PS4 cím is van. Ha nem lennék vagyis nem lenne profilom már PS 3 óta akkor én most ezt választanám :) És még konzol sem kell :)
36.
36.
GemForge
#28: Te itthonról (Mo-ról) tolod a Now-t? Így is működik? Milyen minőségben?
34.
34.
Josi21
Hányingerem van az Xb, Ps vitákból, aztán jön az, hogy minden pc-s analfabéta. :D
33.
33.
Josi21
Be kell szerezni mindkét konzolt+ mellé egy pc-t. Béke lessz ! Ámen... :)
32.
32.
godach
#31: Persze. Ahogy én Lilu Moon-ról és Gina Gersonról álmodozom, te úgy álmodozol ilyesmikről xD
31.
31.
crytek
Egyébként a sony simán az userek "gyöngye" lehetne és simán verné BC-ben a MS.ot mindenféle megerőltetés nélkül:


Akinek ott figyel a ps accountján a ps2 ps3-as game ami benne van a psnow-ban ,ők ezeket ingyen tolhatnák now előfizetés nélkül. Vagy ha ezt nem akarják akkor ugyanezen userek kapják meg a játékokhoz való hozzáférést egy szimpla ps+-al is.... Respect, hájp minden volna a sony felé...
30.
30.
Úgy tudom, hogy a PS4-en kívül mást nem is ígért a Sony visszkomp téren, tehát aki most csalódott, az már a kezdetek kezdete óta benézte.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...