Bemutatkozott az NVIDIA RTX 3000-es szériája

  • Írta: szlav
  • 2020. szeptember 2.
  • Hardver
Link másolása
A tegnap esti előadás keretei közt az NVIDIA hivatalosan is lerántotta a leplet a GeForce RTX 3070, 3080 és 3090-es videokártyáiról. Az új generáció flagship GPU-ja az alacsonyabb ára ellenére is rádupláz az RTX 2080 erejére.

Az NVIDIA leleplezte a sugárkövetésre specializált RTX-grafikus kártyák második generációját, az Ampere-architektúrára épülő RTX 3000-es GPU-sorozatot. A videokártyagyártók állítása szerint a puszta teljesítmény tekintetében sosem láthattunk még ekkora szakadékot két egymást követő generáció között. Ezt alátámasztják a tesztjeik is, melyek szerint a három bemutatott kártya legkisebb darabja, az RTX 3070 is megelőzi az előző generáció legerősebb bestiáját, az RTX 2080 Ti-t. Ennél is jobb összehasonlítási alapot nyújt az RTX 3080, amely rádupláz a hagyományos RTX 2080 teljesítményére.

Mindez persze többé-kevésbé várható volt, amivel azonban igazán meglepett minket az NVIDIA, az az új széria árazása. A szeptember 17-én érkező RTX 3080 700 eurós árazással kerül forgalomba, ezzel tehát ár/érték arányban erősen alálicitálnak a két évvel ezelőtt piacra dobott modelljeiknek. A széria belépő kártyája, az októberben érkező RTX 3070 500 eurót kóstál majd, a csúcskategóriás RTX 3090-et pedig 1500 euróért vesztegetik majd szeptember végétől.

Az arányaiban visszafogottabb ár és a komoly teljesítménynövekedés azonban nem minden, jókora fejlődésen esnek át a ray tracinget támogató dedikált magok is. Az új konzolgenerációban is feltűnő grafikai opció hírhedt tulajdonsága, hogy úgy eszi a framerate-et, mintha nem lenne holnap, az új GPU-k azonban az NVIDIA állítása szerint lényegesen költséghatékonyabban kezelik a sugárkövetést, így az jóval kisebb behatással lesz a játékok általános sebességére.

124.
124.
Amúgy ezt nézzétek meg, érkezik jövő csütörtökön a 699-be kerülő 3080:

https://www.caseking.de/pc-komponenten/grafikkarten/nvidia/geforce-rtx-3080

Persze ezek nem ref karittyók, de az egyik fele bőven 700 felett van, a másik fele meg bőven 800 felett.
123.
123.
s4jtqkac
És még mindig nincs szerkesztés gomb...
122.
122.
s4jtqkac
Uhh, mi lett ebből az oldalból skacok.. :(
121.
121.
s4jtqkac
Uhh, mi lett ebből az oldalból skacok.. :(
120.
120.
delphijos
#119: Ahogy lejjebb írtam, egész más ha valaki megnéz valakit akit többnek gondol, mert megjelenése tetszik neki , és nem az a tény hogy fiatal.
117.
117.
godach
Kövezzetek meg, de ma az anyósülésen utazva hazafelé, olyan picsa mellett mentünk el, hogy ki kellett tekernem a nyakam hogy visszanézzek. Nem vagyok cici, fenék, comb fetisiszta nekem az arc árul el mindent.
Amikor visszanéztem és láttam hogy ez a csaj a fiam is lehetne 8-10bévesen,rögtön eszembe jutott ez a cikk
Na mondom, most génkapcson tuti kinyírnának.
111.
111.
kryszisz
#107: Ez mondjuk igaz, többek között ezért is preferálom jobban ezt oldalt, mint a többi játékos fórumot, na meg mert ide még nem gyűrűzött be a clickbait cikkek/címek korszaka, meg az ilyen-olyan streamerek fürdővize sem bír hírértékkel szerencsére. Akkor viszont tényleg nem értem, hogy miért okés ez így nekik, de hát az ő dolguk, csak ne csodálkozzanak, ha a normális tagok lelépnek...
110.
110.
Neo1989
Biztos veszek majd ilyet csak nem most. A 24 GB jól hangzik.
109.
109.
sasncore
#93: Van pár napon barnult 13-as aki több Gyulait fogott mint én cickót 38 év alatt. Indiában, na meg itt is sokszor 13-14 és már lassan családanya. Vannak szapora nációk, kultúrák. Kiraknám őket, a követőikkel akikknek igénye van rá egy megyébe. Boldogítsák egymást. Egy ilyen szabad megye, lehetne bármit, csak vissza jönni nem:)
107.
107.
#105: Nekem ki van kapcsolva minden követés és reklám blokkoló a GK-n, hátha valami reklámbevételhez jutnak, de nem, mert kajak nem látok így sem egy reklámot sem. Szóval pénzük abból nem lesz, hogy bármi pörgeti a kommentszekciót. De tényleg, a fő oldalon sem látok egyetlen egy reklámot sem, max csak az itt megnyitott youtube videókban jelenik meg a banner lent, de abból nem a GK kaszál, hanem a videós.
105.
105.
kryszisz
#101: Ohh, én most az általános viselkedéséről beszélek, ezen a pedós dolgon túllendültem, én is szoktam meggondolatlanul mondani dolgokat (más kérdés, hogy én ezt képes vagyok belátni), megesik. Csak az a kettős mérce zavar, hogy másokat kivágnak ilyen-olyan indokkal, ez a paprikajancsi meg napi szinten cseszi szét a morált, és épp csak jutalomfalatkát nem kap érte. Világos, hogy a személyeskedés moderálással jár, és jogosnak is érzem az összes ilyen jellegű hsz-em törlését (mondjuk annyira nem volt sok), de tényleg csak a személyeskedés érdemel moderálást, és semmi más? A TheVR chaten például ez a gyerek egy "a" betűt nem tudna leírni, olyan gyorsan vágnák ki onnan. Persze az meg már a túlsó ló másik oldala, de azért mégis csak rendezettebb az egész. Mondjuk a facebookos vergődései alapján jó pár oldalról kidobták már a francba, vajon véletlenül? Itt persze maradhat, mert úgy tud peregni a kommentszekció egy-egy megszólalása után (mint azt a mellékelt ábra is mutatja), hogy azt egy 500 nézős chatszoba megirigyelné. Hát melyik üzemeltetőnek ne lenne az jó?
104.
104.
#102: Az igazi baj ott kezdődik, hogy azért elég fiatal korban kezdődik manapság a szexuális élet és ezt gyakran a szülők is engedélyezik 15-16 éves kortól. Ha te lemész a térre, becsapsz egy gránátot, aztán bemész a fortuna diszkó közepére tombolni és szembe jön egy 17 és fél éves, magát idősebbnek valló lány, aki több faxot olvasott már, mint kilincset, az téged el tud varázsolni. Ha ellened fordul a helyzet már azért meghurcolnak, hogy adtál az arcára egy puszit. Ha megcsinálod, akkor meg véged, mint a Twin Peaks-nek.
102.
102.
delphijos
#99: Na igen, egész más ha pont azért nézel meg valakit mert IDŐSEBBNEK TŰNIK. ( És az ilyet se ZAKLATOD ) A baj ott kezdődik ha valakinek meg azért mert nagyon fiatal, és ANNAK IS LÁTSZIK. Hatalmas különbség.
101.
101.
#100: Well, szerintem csak rosszul jött ki, amit írt, de azért ha nem egy szón lovagolok, hanem a mondókája lényegén, azzal egyetértek valahol.

Mármint azzal a résszel, hogy idegesítő, amikor tolja valaki a szöveget, hogy i3 + 1050 és minden 60 fps ultra. Crytek jobban utálja ezeket, mint *bármi mást*. Ennyi.

Jómagam amúgy tudok ultrának nevezni olyan beállítást, ami az ultra, csak kikapcsolom a MB+CA és ha van, akkor a FG-t is. Mármint ezekkel is jól futna, csak nekem az nem kell bele. Viszont amikor ez nekem 45 fps-t tud, másnál meg a legendákban nagyobb felbontásban 60-at fut lényegesen gyengébb gépen, akkor az gáz.
100.
100.
kryszisz
99.
99.
Turley
#97: ???? Hát sorry de döbbenet, hogy próbálod kimagyarazni ezt a pedofil hasonlatod amit felhuztal a hazugságra ahelyett h elismernéd, hogy kurvara félrement. Miazh épeszű ember nem teszi meg? Most komolyan neked mi bajod van? Ha látom valakin, hogy borzasztó fiatal egyáltalán nincsenek ilyen gondolataim. Nyilván belehet nézni egy túlérett tinédzert 20 felettinek és megjegyezni a haverral, h bazzeg odanézz báttya, de a kiskorúak megrontásával van gond, ha csorgatod a nyálad fejben a tinikre az is elég undorító, de a pedofilok sokszor 10 alatti korosztálynak teszik tönkre az életét. Gondolom te se hesszeled a kisgyerekeket, vagy ha igen akkor kurvára nézz magadba, de legfőképpen fogadd el, hogy undorító ízléstelen példát használtál az idióta véleményedben és engedd el ahelyett, hogy próbálod kidumálni
84.
84.
kryszisz
#82: Bár ne lenne igazad...mi pici Don Quijoték vagyunk, ő meg embeeméetű szélmalom-.- Csak hát hamar fel tudja kúrni az ember agyát na:D Viszont az egészben az a szomorú, hogy mióta itt vagyok nagy ívben szarik a közösségi normákra (de gondolom ez előtte is így volt), és ezért nemhogy szankciót nem kapott még, de igazából csoda, hogy ki nem tüntették...
82.
82.
#81: és #80

Hát ja, de Crytek tényleg egy olyan valaki, hogy írsz neki és ő tényleg végiggondolja, aztán pedig megváltozik. Úgyhogy pont ezért van vele értelme ezen vitázni.
81.
81.
kryszisz
#79: Danke:) Ó, már 6 óta, jóképű 12 órázás, a kedvencem-.- Írok majd a Division hír alá is, csak nagy most a hajtás, én meg úgy vagyok vele, hogy normális válaszra normális válasz dukál:) És amúgy pontosan az történt amit Kawada mondott, de hát na, nem mindenki élvezheti a védettséget adó karszalagot:D
79.
79.
78.
78.
kryszisz
#77: Áhh, nojsz, ennek tudatában már valahogy túl fogom élni az éjjelest:D
76.
76.
kryszisz
#74: Most már aztán igazán MODERÁLhatnád magad:P csak hogy 2020 legszarabb poénja is meglegyen:D
75.
75.
Josi21
#73: Hozzáteszem zotac apm extrem... Picit túlhajtva, gpu 1950, memó 1600. :)
74.
74.
godach
#71: LOOOOOOOOOOOOL

Azvagyte moski
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...