Rocket League - PS Plus és Switch Online nélkül

A Psyonix úgy döntött, hogy ha már ingyenessé teszik a Rocket League-et, akkor az legyen teljesen ingyenes. Az új üzleti modellre váltó autófocis játékkal PlayStation Plus- vagy Switch Online-előfizetés nélkül is multizhatunk.

Július óta tudjuk, hogy idén ősszel free-to-play üzleti modellre vált a Rocket League - a játékmenet semmiben sem változik, csupán annyi történik, hogy a jövőben a Psyonix kizárólag a kozmetikai kiegészítők eladásaiból kívánja fenntartani a játékát. Habár az átállás továbbra sem kapott napra pontos dátumot, a legújabb hivatalos blogposztból annyit leszűrhetünk, hogy a jelen hónap közepén érkezik még egy frissítés, amelyet nem sokkal már a free-to-play update követ.

A szóban forgó blogbejegyzés szövegéből azonban egy másik infómorzsát is érdemes kiemelnünk: a fejlesztők bejelentették, hogy PlayStation 4-en és Nintendo Switchen teljesen ingyenesen hozzáférhetünk majd minden online funkcióhoz még akkor is, ha nincs PlayStation Plus- vagy Nintendo Switch Online-előfizetésünk. Ugyanezt sajnos nem mondhatjuk el az xboxos változatról, így itt a továbbiakban is szükségünk lesz az Xbox Live Goldra.

A PC-s játékosokat ez természetesen nem érinti, de némi változás ezen a fronton is történik. A Rocket League az ingyenessé válásakor elhagyja a Steam virtuális polcait, így a jövőben kizárólag az Epic Games Store-ban adhatjuk majd hozzá a játékot a fiókunkhoz. Természetesen akik korábban már Steamen megvették a játékot, a jövőben is zavartalanul folytathatják a focizást.

4 komment - szólj hozzá!