Kérkedik a Mortal Shell a legújabb előzetesében

  • Írta: Baloo
  • 2020. szeptember 7.
  • Videó
Link másolása
A megszokottól egy kicsit eltérően, majdnem egy hónapra a megjelenése után kapta meg a maga dicsekedős videóját a Mortal Shell, amiből kiderül, hogy az újságírók kifejezetten szerették a Cold Symmetry soulslike akció-RPG-jét.

Lassan több mint egy hónapja a piacon van már a Cold Symmetry játéka, a Dark Souls-játékok babérjaira törő Mortal Shell. A cím nemrég egy rövidebb előzetessel jelentkezett, amelyből kiderült, hogy a sajtónak kifejezetten tetszett az akció-szerepjáték.

Amennyiben nem hisztek a videóban látott elismerő szavaknak, akkor ti magatok is kipróbálhatjátok a Mortal Shellt, hiszen a játék már augusztus 18. óta elérhető PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n, ahol egy évig még Epic Games Store-exkluzív lesz. Annak se kell már sokáig várnia, aki fizikai hordozón venné meg a játékot, mert október 2-tól már ilyen formában is megtaláljuk majd a Mortal Shellt a boltok polcain.

8.
8.
kryszisz
#6: Köszönöm/jük szépen a hosszú tájékoztatót, mindenképp megveszem majd én is, ha nem is most, de pár hónap múlva. Amit eddig láttam belőle az mindenesetre nagyon meggyőzött. :)
7.
7.
C0m1n65un
Az első Dark Souls óta a leghangulatosabb Soulslike játék (a Nioh-t és a Sekiro-t nem számítva, mert azok nálam egyedi kategóriát képviselnek). Éppen annyit újított, ami különlegessé teszi és kiemeli a többi utánzat közül. Engem a DS 2-be is zavart, hogy a játékmenet oltárán fel lett áldozva a hangulat, a harmadik részbe pedig ez még inkább kicsúcsosodott. Itt szerencsére a hangulattal nincs baj, és a játékmenetet is 1,5 óra alatt megszoktam. Kicsit ugyan tényleg könnyebb, és ez nem változik a New Game +-ba sem, mivel jobb estben rögtön fel lehet a fegyvert 10-re húzni, és lehet aprítani vele az ellenfelet tovább. Összességében én nagyon bírtam. Kiváló indie game, egy szárnyát bontogató csapattól. Érződik rajta, hogy szeretetből készült.
6.
6.
sikwitit
#2: Ez a játék nem RPG központú mint a Dark Souls és nem is büntet annyira, ha elrontod. A Dark Souls széria egyik ismérve az, hogy ha meghalsz akkor elveszíted az összes hordozott leleket [xp] . Itt csak Tar -t [pénz] .
Mert a tényleges tapasztalati pont le lett cserélve skill pontokra amit az adott Shell - el megszerzel.
Játék menet tekintetében itt inkább akció orientált a design mintsem skill-paced [Sekiro - Bloodborne] .

-A játékban van parry rendszer bár nem kötelez, hogy folyamatosan használd vagy egyátalán megtanuld használni. Szvsz a fejlesztők még várhattak volna a megjelneéssel, mert az AI kicsit gyenguszra sikerült és ha tényleg belejösz a játékba, akkor viszonylag hamar végzel vele.

-Teknikai hibákkal nem találkoztam bár akadnak textúra glitchek. [Falon keresztül ütő enemyk, tereptárgyakba beakadó enemyk]

Szerintem :

Grafika : 9.5/10 [ :( Bárcsak fele ilyen jól nézne ki a Marvel Avengers]
Zene : 7/10
Hangulat/atmoszféra : 9/10
Lore : 5/10
Irányítás : Egér + bill : 8.5/10
Játékélmény : 8/10
Kihívásfaktor : 4/10
Szavatosság : 3/10
Optimalizáció : 10/10

Ha ezt a játékot képes volt egy ilyen lelkes és kis Indie csapat összerakni [15 fő !], akkor nehéz elfogadni, hogy hogy a rettenetbe sikerül pár AAA kiadónak és fejlesztőcsapatnak olyan borzalmas játékokat kiadniuk, mint amik mostanság ellepic a piacot és emelt áron merik eladni a játéknak csúfolt szutykukat. Rátok nézek most EA és Ubisoft . Bár ez a témakör megérdemlne egy teljes blogposztot.



TL,DR:
-Átlagosan egy Casual szintű Dark Souls tribute -nak értelmezhető ami kiválóan vezeti fel a műfaj alapjait. Mindenképp megér egy próbát, akár a virágboltban veszed meg akár az Epic Storen. Nehézsége kb 4/10 . Pár óra gyakorlás után simán hozzászoksz, későbbi fegyver upgradek pedig nagyon lecsökkentik a nehézségét a játéknak. Kis hibái ellenére Kiváló ár érték aránnyal rendelkezik. Mindenképpen javaslok vele egy próbát, mert megéri.


UI: Aki teheti inkább vegye meg a játékot, mert a fejlesztő csapat hozta a szinvonalat és ha nem is most, de egy pl karácsonyi leárazásnál mindenképp megéri az árát. Kellemes csalódás erre az évre.
2.
2.
Őrnagy
És csak 20 Euro, ha jól emlékszem. Nekem bejön a rövidsége, csak a nehézségről nem tudok semmit. A Dark Souls és a Ratched and Clank közti skálán hol helyezkedik el?
1.
1.
pgaboo977
Nagyon jó lett,csak kár hogy rövid.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...