Frissítve: Így fest majd az Xbox Series S

Először a Thurrott egyik szerkesztője, majd az egyik Twitter-felhasználó osztott meg némi látnivalót az Xbox Series X kistestvéréről, a még bejelentés előtt álló Xbox Series S-ről. Egyesek már az árazást is megszellőztették.

Habár az Xbox Series S létezése lényegében nyílt titok, a Microsoft formálisan még mindig nem leplezte le az Xbox Series X kistestvérét, igaz, korábban arról pletykáltak, hogy erre még augusztusban sor kerülhet. Nos, nem így történt, azonban a legújabb szivárgások alapján jó esély van rá, hogy már tényleg a kanyarban lehet a konzol bemutatója.

Először a Microsoft-ügyekben jártas Thurrott szerkesztője, Brad Sams osztott meg egy videót, amely lerántja a leplet a gép kinézetéről, majd az általában szintén megbízható infókat csepegtető Twitter-felhasználó, @_h0x0d_ tett közzé egy gyors snittet, amely révén még alaposabban szemügyre vehetjük azt. Később a Niko Partners elemzője, Daniel Ahmad is megerősítette, hogy a Series X-hez képest valamivel gyengébb hardverrel és lemezmeghajtó nélkül érkező, relatíve olcsónak szánt Series S így fog festeni.

Az árazás kapcsán azonban már nem tudott nyilatkozni, pedig a Thurrott erről is írt: szerinte az Xbox Series S 300 dolláros áron kerül forgalomba, ami tényleg barátinak hangzik, erre nem sokkal később a Windows Central azzal kontrázott rá, hogy értesülései szerint a Series X 500 dolláros árcédulát kaphat, a premierre pedig mindkét gép esetében november 10-én lehet számítani.

Ahogy Ahmad fogalmazott, mindkét konzol ugyanazokat a játékokat fogja futtatni. A Microsoft célja az, hogy ha szerényebb körülmények között is, de mindenki generációt válthasson az első napon, és ne kelljen árcsökkentésre várnia.

Update! A Microsoft hivatalosan is megerősítette egy tweetben, hogy érkezik az Xbox Series S, az eddigi "legkisebb" Xbox "next-gen teljesítménnyel". Az ára valóban 300 dollár (Magyarországon 113 990 forint) lesz, a további részleteket későbbre ígérik.

Update #2! Kiszivárgott a konzolt bemutató teljes előzetes. A videó szerint a lemezmentes konzol 60 százalékkal lesz kisebb az Xbox Series X-nél, és 512 GB-os SSD-vel érkezik. A játékokat 1440p felbontáson (felskálázva pedig 4K-ban), adott esetben akár 120 fps mellett is tudja futtatni. Ezenkívül a ray tracing-támogatás sem marad el.

129 komment - szólj hozzá!