Frissítve: Így fest majd az Xbox Series S

Először a Thurrott egyik szerkesztője, majd az egyik Twitter-felhasználó osztott meg némi látnivalót az Xbox Series X kistestvéréről, a még bejelentés előtt álló Xbox Series S-ről. Egyesek már az árazást is megszellőztették.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#129
#122: Bármikor átmennék egy vakteszten.
https://youtu.be/wTcyBCiFYao
Ebben az esetben tisztán kivehető, hogy mennyivel élesebb a 4K, még egy agyontömörített yt videón is.
#128
#127: Tényleg. Vaksi vagyok:)
#127
#126: Hahó. Az 500 ezres fickó nem én vagyok. Csakszólok. :) Én a 100-250 kategóriára mondtam hogy azért az nem “elképesztő minőség”. Meg azt is hogy simán jó játékra.
#126
#125: Újonnan boltból 340-ért vehettem volna. Ha máshogy nem tudod, az az 50 ezer plusz nem nagy szám. Azért ez messze van a fél millától.
Egyébként a mai " középkategóriás" tv-k tudását, néhány éve még a felső kategóriában találhattad meg. Egyik ismerősöm 250-ről leárazva , 180-ért tudott venni egy Samsung tv-t. Sima ledes LCD tv-k között (tehát nem qled) az a felső kategória.
Biztosan vannak hiányosságai az oled meg a qled-hez képest, de nem hiszem hogy "nem lehet rajta játszani" a képminősége miatt.
De nem akarlak meggyőzni:)
#125
#124: Oké, én azért nem “virágbolti” árakról beszéltem, ez egy kb. 350 ezres TV ha jól emlékszem ebben a méretben, azért messze van a 100-250 ártól. Persze, mindenből ki lehet fogni valami olcsóbbat, ismerősi körben is van sérült dobozos , kiállítási darab, sérült talpas ( úgyis falra ment ) olcsóbban megkapott cucc, de azért ne ezek az árak legyenek az “alapok”.
#124
#115: Ha nem üt be a covid, akkor ezt a tv-t tudtam volna megvenni, zsír újonnan 290-ezer forintért. (55 inches verzióját)

https://youtu.be/zRS30OjTRwI

Olvastam akkoriban olyan tesztet is, amelyben az írták hogy ez a legjobb gamer tv.
#123
#120: Hát te nagyon jó vagy.
#122
#120: Persze, persze. Főleg egy 43-as Tv-n. A Holdról. Kiváncsi lennék egy vakteszten is ennyire tudnád-e. Az ember hajlamos látni ha valamiről tudja hogy annak KELL lennie a jobbnak. És hangsúlyozom, olyan tartalomra gondolok ahol vakteszten CSAK a felbontás más....
#121
#119: 3D-s tartalom volt, rengeteg. VR-nál az a baj, hogy nincs játék, illetve ami van, azt a ps4 pro hardvere nem bírta. Pár játék, pl. a RE 7 tűrhető. hasonló játékokat szívesen játszanék VR-on, de készüléket csak akkor érné meg venni ha lenne legalább 10-15 olyan cím, mint az Apex, vagy a RE7, amit végig lehet tolni VR-ban. A 15 perc alatt megunható egyhelyben állós techdemokat pedig hanyagolni kéne.
#120
#108: Nekem is elég gagyi 4K tv-m van, Philips 43PUS6704, de a holdról is látszik a különbség a checkerboard renderinges nem 4k és a PC-s natív 4K között. Tehát van különbség.
#119
#92: Elnézve az 5 milliós PSVR eladásokat a 115 milliós játékostábor mellett,a PS tulajok nagy része is leszarja a VR-t.Ez is olyan technológia lesz,mint a 3d tv-k.
Nem rossz dolog,de 60-80 ezret kevesen adnak egy kiegészítőért.
#117
#102: ez tényleg így van
#116
#115: Sőt, 100-ért 55-ös TV-t venni.... Egy teljesen átlagos 50-es 4K mondjuk.... Az is olyan 120 körül. És hol van az "elképesztő minőség"....
#115
#111: Itt megint az van hogy 4K , az 4K, pedig nem. Próbáljuk már nem csak a felbontást nézni ha a minőséget nézzük. A felbontás nagyon nem minden. 100-ért NEM kapsz "elképesztő minőséget". A panel tudja a natív 4K-t, és kb ennyi. Még véletlenül se lesz középkategóriás. És jó eséllyel még egy 250-es se lesz 120-as. Persze, nagyon jól el lehet vele lenni, de a ló túlsó oldalára se kéne átesni. Én se azt mondom hogy 500e alatt nem lehet tv-n játszani.
#114
#113: Szerintem is így van:)
#113
#111: Egyébként a mondandóm lényegi része az, hogy még jelenleg is luxus és arányaiban elenyésző a 4k géming. Ehhez képest pedig amit a series x tud, sci-fi. Olyan számok köré szerveződik marketing és az emberek egy rész ének az elvárása, ami szerintem kevéssé tükrözi a realitást. Ez persze csak gondolat és vélemény, messze nem gondolom cáfolhatatlan igazságnak. :)
#112
#111: Nagyvonalakban tippeltem csupán, de én örülök, ha már 300k-ért lehet vennu 4k-s, 120hz-es tévét.
#111
#108: "olcsó géming fogalom kicsit megváltozik, amikor egy tévé ami ezt ki is tudja használni, mondjuk 5-ször annyiba kerül mint a konzol maga."
Ha egy konzol teszem azt, 150.000 Ft-ba kerül, akkor te most egy 750000 Ft-os tv-ről beszélsz.
Egy csúcskategóriás oled tv, amely mondjuk nem premier modell, hanem egy fél évvel korábbi csak, az kb 300-350 ezer forint körül kóstál. Tehát eleve rossz a felvetés. Nem beszélve arról, hogy ma egy középkategóriás nagyképernyős tv (50 és 65 inches) 100 és 250 között simán megvehető. És képminőségben elképesztő minőséget produkál egy 4k-játéknál.
Tehát egy konzol igenis olcsó mulatság. Hiszen a game-eket eladhatod, és használtan is vehetsz olcsóan. 6-7-8 évig van egy géped, amire nem kell egy fillért sem költened. Előfizetés esetén meg rengeteg ingyen game-et is kaphatsz. Mint ahogy írtam egy tv hozzá, ami kiszolgálja a konzol nyújtotta látványvilágot, sem feltétlenül drága. Sőt egy felsőkategóriás monitorhoz képest, nevetségesen olcsók. Szóval szerintem bátran kijelenthető, hogy a konzol valóban az olcsó mulatság, ha videójátékokról van szó.
#110
#109: Az a nagy büdös helyzet, hogy sok konzolvásárló sose játszik pc-n, és a nagy többség nem olyan “mániákus f@sz” mint mi. Ezt el kell fogadni. Következésképp 30 fps-el is elvan Fortnite-ban, stb... A cégek részéről meg ebben a helyzetben sokkal egyszerűbb és kifizetődőbb a felbontással, meg a gyors töltési idővel markentingelni. Ezek sokkal “kézzelfoghatóbbak” a mezei usernek. A framerate-et videókon is nehéz marketingelni. A fényképezőgép piacot szoktam felhozni, ott is a nagytöbbség odáig lát hogy hány megapixel. A SX-en ugyan ott van hogy 120, de hány ember fog emiatt ( hogy kihasználja ) erre költeni a kijelzőnél ? Amikor egy gyors “tesztnél” a boltban nem látja, csak azt hogy drágább. A nagyobb felbontás ( még ha azt se látja ) megint sokkal kézzelfoghatóbb. A PC gamingnél meg egy kis sznobságot látok abban hogy ugye ott “bármilyen jó” minőség elérhető, és mindenki dobálózik is a 8k/120, RT dolgokkal, közben meg az átlag baromira nem így játszik ott sem. Csak ott lehet ezzel jönni, még annak is akinek a hardvere a “kanyarban sincs”. Ez egy gamer oldal, szóval persze hogy előjön a téma, de lássuk be, hogy a konzolvásárló többség nem belőlünk tevődik össze.