A Nintendo tovább pörgeti a konzolgyártást

A Nintendo a koronavírusnak hála botladozott az év elején, azóta azonban rendesen belehúzott. A játékai hatalmas népszerűségnek örvendenek, és a Bloomberg legfrissebb jelentése alapján egyre csak fokozza a Switchek gyártását is.

Ahogy az év elején Kínát bezárkózásra kényszerítette a koronavírus-járvány, a Nintendo Switchek gyártása komoly gyomrost kapott – annyira, hogy átmenetileg még hiánycikké is vált a konzol világszerte. A kiotóiak persze nem voltak hajlandóak csak úgy lenyelni ezt a békát: a második negyedévtől kezdve elkezdték felpörgetni a gyártást, az év végéhez közeledve pedig még intenzívebb tempóra kapcsolnak.

Augusztusban 25 millió legyártott példány volt a cél, ezt most 20 százalékkal megemelik – 30 millióra lőnek az év végéig. Az igény a piac részéről adott, a Nintendo-játékok hatalmasat futnak az idén: az Animal Crossing: New Horizons tarolt, az új Paper Mario is szépen teljesít, és ha már Mario, az olasz vízvezetékszerelő 35. születésnapjára is rendesen rákészültek a cégnél.

Míg a Sony és a Microsoft karácsony környékén konzolgenerációt vált, a Nintendo marad a Switchnél, ez azonban nem az jelenti, hogy ne tartaná a lépést a korral. A Bloomberg korábban is beszámolt már arról, hogy készülőben van egy erősebb Switch-modell, és ezt legújabb cikkében is elővette. Eszerint a Nintendo arra kérte a külsős játékfejlesztőit, hogy a termékeik legyenek 4K-képesek, azaz közel lehet a felbontásfejlesztés. A korábbi értesüléseik is 2021-es piacra dobásról szóltak.

12 komment - szólj hozzá!