HWSW: Válaszpert indít az Epic ellen az Apple

Ismét egymásnak feszül a két cég, már az Apple is perel, miközben az Epic Games a Fortnite ideiglenes visszaállítását követeli az App Store-ba - olvasható nagytestvérünk, a HWSW cikkében.

Folytatódik az Apple és az Epic Games bírósági csatározása: az Apple válaszpert indított a játékfejlesztő ellen, mondván az saját fizetési rendszerének bevezetésével az iOS-es Fortnite-ban valójában "jutaléklopást" követett el, miután nem hajlandó fizetni azokért az előnyökért, amelyeket az Apple alkalmazásboltja biztosít számára. Eközben az Epic arra kérte a bíróságot, hogy egy ideiglenes döntéssel kötelezze rá az Apple-t, hogy ismét tegye elérhetővé a Fortnite-ot az App Store-ban, amíg nem kerül pont a bírósági ügy végére.

Az Apple a ZDNet által idézett, a bírósághoz benyújtott panaszában úgy fogalmaz, az Epic Games "megkülönböztetett bánásmódot" követel, miközben a Fortnite-ban bevezetett, az Apple 30 százalékos jutalékát megkerülni hivatott fizetési rendszere szerződésszegésnek minősül - sőt a cég egészen odáig megy, hogy az Epic fizetési megoldásával felhasználóitól valójában az Apple szellemi tulajdonainak és technológiáinak használatáért (is) gyűjt be pénzt. A vállalat ezért a per során az elvesztett jutalékok mellett többek között a termékimázsban esett potenciális csorbákért is kártérítést követel az Epic Gamestől.

Eközben a Fortnite iOS-es forgalma 60 százalékkal esett vissza - további részletek a HWSW-n!

6 komment - szólj hozzá!