Videó mutatja be az Xbox Series S képességeit

A Microsoft közzétett egy közel tízperces videót, amelyben részletesen is bemutatja az Xbox Series X kistestvérét. Szó esik a hardverről, a konzol képességeiről, illetve kapunk gameplay anyagokat is.

Tegnap hivatalosan is bemutatkozott az Xbox Series X kistestvére, az Xbox Series S, ma pedig azt is megtudtuk, hogy november 10-én kerül boltokba mindkét konzol. A Microsoft az imént közzétett egy hosszabb videót, amelyben alaposabban is bemutatja a masinát, sőt némi gameplay anyagot is kapunk, amelyek azt örökítik meg, hogy hogyan futnak a közeljövő sikervárományosai rajta:

Ennek megfelelően láthatjuk mozgásban az Assassin's Creed Valhallát, a DiRT 5-öt, a Watch Dogs Legiont, az Outriderst, a Yakuza: Like a Dragont, a Call of the Sea-t, a Tetris Effect: Connectedet és a The Mediumot is, de előkerül a Gears 5 a 120 fps-sel futó multiplayer demózására, a The Outer Worlds a lerövidült töltési idők bemutatására, illetve a Skate 3, a Star Wars Jedi: Fallen Order, a Minecraft Dungeons és a Black is, hogy lássuk, hogyan hasít a Series S-en is a Quick Resume funkció.

A Microsoft rendszertervezője, Jason Ronald szerint rendkívül egyszerű az Xbox Series X-re és az Xbox Series S-re történő fejlesztés, állítása szerint a csapatok jellemzően a Series X-re hegesztik majd a játékaikat, és ezután optimalizálják azokat úgy, hogy bár a megjelenített felbontás csökkenni fog, a next-gen funkciók megmaradnak.

A két konzol egyébként nagyon hasonló alapokra épül, a Series S-t azonban úgy tervezték meg, hogy 1440p-ben kell futtatnia a játékokat, és nem pedig (natív) 4K-ban, mint a Series X-nek. Az Xbox Wire blog egy részletesebb összehasonlítást is közzétett a két konzol hardveréről, ezt alább találjátok meg:

70 komment - szólj hozzá!