Videó mutatja be az Xbox Series S képességeit

  • Írta: fojesz
  • 2020. szeptember 9.
  • Videó
Link másolása
A Microsoft közzétett egy közel tízperces videót, amelyben részletesen is bemutatja az Xbox Series X kistestvérét. Szó esik a hardverről, a konzol képességeiről, illetve kapunk gameplay anyagokat is.

Tegnap hivatalosan is bemutatkozott az Xbox Series X kistestvére, az Xbox Series S, ma pedig azt is megtudtuk, hogy november 10-én kerül boltokba mindkét konzol. A Microsoft az imént közzétett egy hosszabb videót, amelyben alaposabban is bemutatja a masinát, sőt némi gameplay anyagot is kapunk, amelyek azt örökítik meg, hogy hogyan futnak a közeljövő sikervárományosai rajta:

Ennek megfelelően láthatjuk mozgásban az Assassin's Creed Valhallát, a DiRT 5-öt, a Watch Dogs Legiont, az Outriderst, a Yakuza: Like a Dragont, a Call of the Sea-t, a Tetris Effect: Connectedet és a The Mediumot is, de előkerül a Gears 5 a 120 fps-sel futó multiplayer demózására, a The Outer Worlds a lerövidült töltési idők bemutatására, illetve a Skate 3, a Star Wars Jedi: Fallen Order, a Minecraft Dungeons és a Black is, hogy lássuk, hogyan hasít a Series S-en is a Quick Resume funkció.

A Microsoft rendszertervezője, Jason Ronald szerint rendkívül egyszerű az Xbox Series X-re és az Xbox Series S-re történő fejlesztés, állítása szerint a csapatok jellemzően a Series X-re hegesztik majd a játékaikat, és ezután optimalizálják azokat úgy, hogy bár a megjelenített felbontás csökkenni fog, a next-gen funkciók megmaradnak.

A két konzol egyébként nagyon hasonló alapokra épül, a Series S-t azonban úgy tervezték meg, hogy 1440p-ben kell futtatnia a játékokat, és nem pedig (natív) 4K-ban, mint a Series X-nek. Az Xbox Wire blog egy részletesebb összehasonlítást is közzétett a két konzol hardveréről, ezt alább találjátok meg:

69.
69.
Josi21
15%... Valóban nem 10, de full hd volt a téma, ott 10. :D- megint röhögök. xD
68.
68.
Josi21
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=827relative_performance_3.png
58.
58.
delphijos
Amúgy most komolyan azon megy a karate hogy kinek milyen cucca van otthon, és hogy igazat mond vagy sem ?
56.
56.
Josi21
#55: Mindene is van... Tapasztalat, tudás az nincs, igazi net huszár ! :D
36.
36.
delphijos
Itt egy Rtx 280 TI teszt 4K-ban:

https://youtu.be/0z0nUzPoqho

Egy Project Cars 2 kiprésel 110 fps, úgy hogy a háttér gyakorlatilag full statikus. Nézd meg a többit. És közel se lesz ilyen hw a konzolokban.... csodák nincsenek. Ahol nagy felbontás mellett magas framerate lesz, annak igenis a grafikai részletesség lesz az ára. Ahogy mondtam, a felbontás és a framerate az csak 2 paraméter.
28.
28.
semike
#27: Tök igazad van.
Ez egy f@szság.....Megy a hülyítés.
24.
24.
m3gtr
#22: Sztm nagyon eltévedtél ez nem a rettegjünk fórum. Hol van ilyenkor a moderátor?
19.
19.
DarkCrash
#9: 200-250 ezres 4K tv-k olyanok is. Messze nem olyan a képe azoknak mint egy Flagship tv-nek.
18.
18.
Ooorky
#14: Járvány alatt olcsóbb volt a one X mint a Switch :)
17.
17.
kanguru
Tovabbra is leginkabb a zajra/melegedesre leszek kivancsi a ps5 es ezek kozott. A teljesitmeny mondhatni trivialis az amd komponensek alapjan. (nem nehez visszaszamolni ryzen 3700 + 5700xt eredmenyeket es hozaadni a szokasos koznolos optimalizaciot)
Mondjuk a teljesitmeny marketing nagy resze lehetne "felskalazassal" aprobetus labjegyzet feliratkent :D
14.
14.
#13: Ez a Series S amúgy olcsóbb, mint a Nintendo Switch V2.

Just sayin'
13.
13.
Nekem tetszik, hogy egyesével elmondanak minden apró szart és mutogatnak róla dolgokat és robbantott ábrát. Ez a szakállas faszi jó komolyan néz ki, és jól elmondott mindent egyesével, míg a másik faszi, akinek női haja és szemöldöke és stílusa és hangja van, egy kicsit túltolta, de egye fene: legalább, amit mondott fps-ről meg élményről szólt, nem másról.

Még egész korrekt kis masina ez az S ezen az áron és abszolút nem tartom kizártnak, hogy sokaknak megfeleljen jó kis játszásra.

Konzolok dizájnját nem szoktam kifejezetten szidni, de merőkanállal kellett visszaraknom a kiesett szemgolyóimat, amikor megláttam, hogy egymás mellett a két gépen, állítva nézve a kicsin oldalra áll az X, a nagyon meg felfelé. A cikkes videóban 51 másodpercnél. Legalább ezt eldönthették volna, de ebből látszik az is, hogy a Series S-t fektetve gondolták. Viszont ez már a második ilyen műsor, amiben a zene sokkal jobb, mint maga a tartalom, úgyhogy hajrá Micro :)
12.
12.
lesik20
#11: Nem hinném hogy az S nagyon lemenne 720p szintjére. Már az mostani Xbox One X is csak 1080/4k-ban mozog, ez meg valamennyivel jóval erösebbb lesz.
11.
11.
Ooorky
#10: Szerintem a fő cél a stabil 1080p@60fps a "nagy" konzolokkal, S jó ha 720p-t bírni fogja hosszú távon.
10.
10.
delphijos
#9: Én a 4K/60-ra se számítanék általánosan. Biztos lesz , de kompromisszumokkal. Az S-nél meg a 4K csak felskálázva lesz, szerintem a 120 fps itt konkrétan FHD felbontáson van meg. Mert ezt ez a gép a “megcélzott” 1440-el se fogja tudni...
9.
9.
lesik20
#8: HDMI 2.1 már elbirja ezt, és az új gen konzolok már azzal jönnek. Már vannak olyan tévék, viszonylag normális áron (kb 200-250000) amiknek már 4k 100-120hz-es paneljai vannak. Jó tudom hogy sokaknak a tévéje 100-150e körüli az árban, viszont a jövőben ezek olcsobak lesznek.

Viszont senki ne számitson már hogy minden játék 4k 100+ fps-el fog futni. Nyilván lesznek, de szerintem a legtöbbjük 4k60 fogják megcélozni.
8.
8.
Obi Wan Kenobi
Valaki elmondja mi értelme egy 60hz-es tvn HDMI kábelen keresztül (ami maximum 60hz-et tud 4K felbontás mellett megjeleníteni ----} erre lenne jó a displayport) a 120 FPS-nek? Lehetne 60, szép grafikával. Elbírná az S úgy látszik.
5.
5.
Fata Morgana
Nem is muzsikál olyan gyengén ahogy páran rinyálták,(előre) de azért "nyugtával a napot" egyenlőre ígéretesnek tűnik a dolog.
4.
4.
delphijos
#3: Ettől függetlenül, ha 60 lesz, és nem csak belsős cimeknél, az jó ettől a géptől ennyiért
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...