Mozgásban a Black Ops - Cold War multiplayere

  • Írta: fojesz
  • 2020. szeptember 9.
  • Videó
Link másolása
Az ígéreteknek megfelelően az este folyamán bemutatkozott a Call of Duty: Black Ops - Cold War többjátékos szegmense. Búcsúznak a specialisták, visszatér a klasszikus minimap, és egy 40 fős játékmódot is kapunk majd.

Bemutatkozott a Call of Duty: Black Ops - Cold War többjátékos része, amely számos változtatást hoz a Black Ops 4-hez és a Modern Warfare-hez képest. 

A Treyarch előző játéka után valószínűleg sokan örülnek majd neki, hogy elbúcsúztak az egyedi képességekkel felvértezett specialisták, az új Black Ops a Modern Warfare operátorrendszerét veszi át, amelyek lényegében csak kinézetre különböznek egymástól. Visszatér a Create-A-Class és a Gunsmith is, utóbbival nyolc ponton, 54 különböző kiegészítővel turbózhatjuk fel a fegyvereinket.

A multi a kampányhoz hasonlóan a nyolcvanas években játszódik majd, igaz, itt már az egyjátékos rész története után állhatunk rajtvonalhoz a CIA, az MI6 vagy a KGB oldalán. Az összecsapások során eljuthatunk majd a Fekete-tengerhez, a sivatagos Angolába, Miami partjaira és Moszkvába is, mindezt pedig akár a három új játékmód, a 6v6-os VIP Escort, a 12v12-es Combined Arms és a 40 fős Fireteam során megtehetjük.

A Fireteamben tíz négyfős csapat esik egymásnak, akiknek méretes pályákon kell majd feladatokat teljesíteniük, a távolságok leküzdésére pedig különféle járműveket, így például motorokat, motorcsónakokat vagy helikoptereket is használhatnak. 

A scorestreakek is visszatérnek, itt azonban nem bukjuk el a pontjainkat, ha meghalunk, így azok jóval könnyebben elérhetőek; azt persze jutalmazza a játék, ha egyetlen menet alatt több ellenfelet is elteszünk láb alól, és pont jár azért is, ha segítünk másoknak egy feladat megoldásában például. A scorestreakeknek cooldownja lesz egyébként, így nem tudjuk korlátlanul elsütni őket. 

Jó hír lehet az is, hogy az új részben visszatér a klasszikus minimap, amely gondosan feltünteti az ellenfeleinket, amennyiben azok elsütik a fegyvereiket. Sprintelni korlátlan ideig tudunk majd - sőt elindulás után egy rövid időre extra gyorsak leszünk -, emellett becsúszhatunk majd guggolásba, ami a fedezékek keresésénél jön jól. A Black Ops 4 után szintén jó hír, hogy az életerőnk is automatikusan újratöltődik.

A Black Ops - Cold War minden márkán és generáción keresztül biztosítja az átjárást, vagyis teljes mértékben keresztplatformos lesz a multiplayer. A megjelenés utáni tartalmak ingyenesek lesznek, de a battle pass nem marad el, illetve a Warzone-nal is összedrótozzák a játékot, mind a narratíva, mind a tartalom szempontjából: a fejlődési rendszer idővel közös lesz, ami azt jelenti, hogy feloldhatunk majd olyan felszereléseket is, amelyek mindkét játékban használhatók lesznek. 

A Call of Duty: Black Ops - Cold War november 13-án jelenik meg PC-re, PS4-re, Xbox One-ra - és valószínűleg az Xbox Series-konzolokra is. A játék ezenkívül PS5-re is készül. Bétatesztelés lesz, méghozzá a következő menetrend szerint:

  • október 8-9. - PlayStation-előrendelők
  • október 10-12. - PlayStation 4-es nyílt béta
  • október 15-16. - PC- és Xbox-előrendelők, PlayStation 4-es nyílt béta
  • október 17-19. - multiplatform nyílt béta

    A hivatalos trailer végén egyébként már a zombimódot teaselik a srácok, így vélhetően hamarosan arról is többet tudunk majd.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...