4 Minutes to Apocalypse - állítsd meg a világvégét!

Az Atomic Wolf, a nevéhez híven, ezúttal egy atom-tengeralattjáróra hív minket, ahol ha elsülnek a világvége-fegyverek, a Földön bizony kő kövön nem marad. Csak egy dolog akadályozhatja ezt meg: mi.
  • Írta: gorien

Kommentek

#3
“Vaszilij Alekszandrovics Arhipov
(oroszul: Василий Александрович Архипов; Zvorkovo, 1926. január 30. –
Kupavna, 1998. augusztus 19.)
szovjet tengerésztiszt. A kubai rakétaválság idején, 1962-ben megakadályozta egy nukleáris harci résszel ellátott torpedó indítását és ezzel egy nukleáris háború kitörését. Thomas Blanton, a Hidegháború-történeti Kutatóközpont igazgatója 2002-ben kijelentette: Ez a fickó, akit Vaszilij Alekszandrovics Arhipov néven ismerünk, megmentette a Földet.“
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vasily_Arkhipov_(vice_admiral)


“Stanislav Yevgrafovich Petrov
(Станисла́в Евгра́фович Петро́в;
7 September 1939 – 19 May 2017)
1983. szeptember 26-án beugrósként őt bízták meg a moszkvai radarrendszer figyelésével, amikor a számítógépen megjelent, hogy több rakétát indítottak Amerikából a Szovjetunió irányába.

Az akkori protokoll szerint a szovjet hadsereg azonnali megtorló nukleáris támadással válaszolt volna, de Petrov úgy döntött, nem riasztja feletteseit.

Minden jel arra utalt, hogy rakétatámadást indítottak. Ha elküldöm a jelentést a parancsnokaimnak, senkinek nem lett volna kifogása ellene.
Annyi dolgom lett volna, hogy felemeljem a telefont és értesítsem a főparancsnokokat. De nem tudtam megmozdulni. Úgy éreztem magam, mintha egy forró serpenyőn ülnék
– tette hozzá.

Az ügyeletes tiszt végül úgy döntött, hogy felhívja a hadsereg parancsnokságát, hogy jelentse a rendszer meghibásodását.

Huszonhárom perccel később rádöbbentem, hogy semmi nem történt. Ha valóban támadást indítottak volna, akkor tudtam volna róla. Hatalmas megkönnyebbülés volt.
Bár lélekjelenlétéért megdicsérték, hivatalosan számon kérték, amiért nem jelentette a veszélyforrást.

Az eset mindössze három héttel azután történt, hogy a szovjet hadsereg leszedte a levegőből a Korean Air Lines 007-es járatát, meggyilkolva ezzel 269 embert, ezáltal tovább fokozva a feszültséget az USA-val.

Mint később kiderült, a szovjet műhold technikai malőrt vétett, amikor a felhőkön átszűrődő napfényeket tévesen amerikai bázisokról kilőtt rakétáknak észlelte.

A történet közel tíz évvel a Szovjetunió felbomlása után, 1998-ban kapott csak nyilvánosságot. Petrovot alezredesként szerelték le.”

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Stanislav_Petrov

“De volt egy ember.”
“Egy ember.”
#1
Egyelőre tetszik a dolog és remélem valami jó sötét, vagy hangulatos cucc lesz. Persze ez még csak egy trailer, ebből még bármi lehet. Mármint nem a trailerből, az úgyis trailer marad.