Pár szóban a Series S visszafelé kompatibilitásáról

A Digital Foundry csapatának hála sikerült végre tiszta vizet öntenünk a pohárba azzal kapcsolatban, hogy miként is fogja majd futtatni az Xbox Series S az előző generációs xboxos játékokat.

A Microsoft annak ellenére, hogy két következő generációs konzolt is bemutatott, a visszafelé kompatibilitást mind a két masinára elhozza majd a játékosoknak. Azonban már korábban is voltak találgatások a Digital Foundry részéről azzal kapcsolatban, hogy elképzelhető, az Xbox Series S nem fogja tudni alkalmazni a régebbi címeken az Xbox One X-es bővítéseket - mint például a 4K-s felbontást -, köszönhetően a kevesebb rendszermemóriájának.

A Microsoft nemrég megerősítette ezt a pletykát, ugyanis kiderült, hogy az Xbox Series S az Xbox One S-játékokat fogja alapértelmezettnek venni, amikor a visszafelé kompatibilitásról lesz szó. Ez nem jelenti azt, hogy a Series S ne alkalmazná a saját előnyeit a régebbi játékokban, csak a 4K helyett inkább fejlettebb textúraszűrésre, magasabb és konzisztensebb framerate-re, valamint gyorsabb töltési időkre és "auto HDR-re" számíthatunk.

Az Xbox Series S képességeiről ebben a cikkben számoltunk be bővebben, de az már most jól látható, hogy a Microsoft bőségesen biztosított összehasonításra alkalmas videókontentet a Digital Foundry csatornájának a jövőre nézve.

15 komment - szólj hozzá!