Control - teljes a felfordulás a next-gen verzió körül

Nem lennénk az elmúlt napokban a Remedy és a 505 Games dolgozóinak a helyében, hiszen egy kisebb balhé tört ki a Control következőgenerációs frissítése körül. Lehet, hogy nem kellett volna ennyire túlbonyolítani ezt az egészet?

Az egész történet ott kezdődött - amiről mi is írtunk már egy hónappal ezelőtt -, hogy a Control PlayStation 5-ös és Xbox Series X/S-es verziójára csak azok a játékosok frissíthetnek majd ingyenesen, akik a játék Ultimate Editionjét vették, vagy veszik majd meg. Ez a nem túl fogyasztóbarát megoldás már alapból sokaknál kiverte a biztosítékot, most pedig egy hiba miatt újabb adag olajat öntöttek a készítők a tűzre.

A probléma ugyanis az volt, hogy a PlayStation Store-ban, miután felbukkant a játék Ultimate-kiadása, azt azok a PlayStation 4-tulajok is megkapták, akiknek csak a Control - Digital Deluxe Edition volt ott a könyvtárukban. Ebből elég egyértelműen leszűrhető lett, hogy semmi akadálya annak, hogy a korábbi kiadások is megkapják az ingyenes next-gen frissítésüket, csak éppenséggel a kiadónak nem áll szándékában ezt engedélyezni. Időközben pedig vissza is vonták az "ajándék" Ultimate Editonöket egy hibára hivatkozva.

Kíváncsian várjuk, hogy ennek a felfordulásnak lesz-e valamilyen hosszútávú következménye, és megenyhül-e a 505 Games és a Remedy szíve a Control következő generációba való költöztetésével kapcsolatosan.

34 komment - szólj hozzá!