Elite Dangerous: Odyssey - félig támogatja a VR-t

Az Odyssey hamarosan új távlatokkal bővíti az Elite: Dangeroust, hiszen az űr után a bolygókat is felfedezhetjük. Habár a játék védjegyének számító VR-támogatást nem hagyja maga mögött a kiegészítő, mindent mégsem láthatunk majd ily módon.

Amikor júniusban bejelentették az Elite: Dangerous új éráját elhozó kiegészítőjét, egy apróság beárnyékolta a jövőre érkező Odyssey-t, mert a fejlesztők akkori állítása szerint az nem támogatja majd a játék erősségének számító VR-t. A Frontier Developments most tisztázta a kérdést: lesz VR a kiegészítőben, amíg bármiféle járműben ülünk, de a bolygókon nem.

Tehát ha űrhajóban vagyunk, akár az űrben, akár az atmoszférában, azt egész végig VR-ban láthatjuk, ahogy azt is, ha a bolygófelszínen a felderítőjárművet vezetjük. Azonban ha bármelyikből kiszállunk, akkor már síkképernyős látvány fogad minket – ha akar, a játékos változatlanul használhatja tovább a headsetet, vagy azt levéve átválthat monitorra.

A bejegyzésből még azt is megtudtuk, hogy habár számos bolygófelszíni és űrbéli bejárható helyszín kerül majd a játékba az Odyssey érkezésével, a startkor még nem leszünk képesek űrhajóbelsőket felfedezni.

A kiegészítő 2021 elején érkezik PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

3 komment - szólj hozzá!