PlayStation 5-pletykák hétfőre

Várható volt, hogy a múlt heti bejelentés után, miszerint a héten Playstation 5-műsorral jelentkezik a Sony, újabb pletykák fognak felbukkanni mind a konzolról, mind az arra érkező(nek vélt) játékokról.

A hétvégén derült ki, hogy szeptember 16-án újabb rendezvénnyel jelentkezik a Sony, amelyben ismét a PlayStation 5 lesz a rivaldafényben - remélhetőleg most már a japánok is bejelentik a konzol árát és a megjelenésének dátumát.

Az előbbivel kapcsolatban érkezett most egy pletyka, miszerint az egyik legnagyobb spanyol bolthálózat, az El Corte Inglés rendszerében feltűnt két új konzol 499 és 399 eurós áron, ami az időzítés miatt valószínűsíthető, hogy a PS5 két modellje lenne.

Amennyiben hihetünk a fenti képnek, akkor a Sony az Xbox Series X modellel megegyező áron küldené csatába a PlayStation 5-öt, míg értelemszerűen a lemezmeghajtó nélküli konzol kapná a 399 eurós árcédulát. Remélhetőleg szerdán véget ér az ezzel kapcsolatos találgatások sora!

A másik pletyka pedig - amivel kapcsolatban remélhetőleg szintén okosabbak leszünk két nap múlva - a Final Fantasy XVI leleplezéséről szól, ami a találgatások szerint csakugyan a szerdai műsorban lesz esedékes. A Square Enix executive producere, Shinji Hasimoto nemrég retweetelte a Sony eredeti, az eseményt beharangozó twitteres bejegyzését, majd nem sokkal később törölte is a megosztást. Ez pedig ha nem a véletlen műve, akkor komoly esély van arra, hogy a legendás szériával kapcsolatban is kapunk valamilyen bejelentést.

39 komment - szólj hozzá!