Felvásárolta az NVIDIA az ARM chipgyártót

Igaznak bizonyultak az elmúlt hetekben felröppent pletykák: 40 milliárd dollárért vásárolja meg a techóriás a brit ARM Limitedet a japán SoftBank vállalattól. A tranzakciót 18 hónapon belül hajtják végre.

Tovább halad az NVIDIA a növekedés útján, hiszen 40 milliárd dollárért felvásárolta az ARM chipgyártót. A SoftBank egyébként még 2016-ban vette meg az ARM-ot 32 milliárd dollárért, vagyis összességében jó befektetést csinált a japán vállalat.

Az ARM székhelye marad az Egyesült Királyságban, és továbbra is szabadon licencelhetőek maradnak az elsősorban mobilplatformokhoz készülő fejlesztéseik. A CPU-k és a mobilhardverek mellett az ARM mesterséges intelligenciával kapcsolatos technológiája volt szimpatikus az NVIDIA számára, amit mi sem mutat jobban, minthogy a cég már be is jelentette, hogy egy új, mesterséges intelligencia-központú kutatás-fejlesztési részleget hoznak létre.

Jensen Huang elmondása szerint ezzel egy olyan óriáscég születik, ami az egészségügyet, az autóipart és a robotika világát is kiszolgálja majd, mindezt a mesterséges intelligencia korának az újdonságaival megtámogatva.

5 komment - szólj hozzá!