Felvásárolta az NVIDIA az ARM chipgyártót

  • Írta: Baloo
  • 2020. szeptember 14.
  • Biznisz
Link másolása
Igaznak bizonyultak az elmúlt hetekben felröppent pletykák: 40 milliárd dollárért vásárolja meg a techóriás a brit ARM Limitedet a japán SoftBank vállalattól. A tranzakciót 18 hónapon belül hajtják végre.

Tovább halad az NVIDIA a növekedés útján, hiszen 40 milliárd dollárért felvásárolta az ARM chipgyártót. A SoftBank egyébként még 2016-ban vette meg az ARM-ot 32 milliárd dollárért, vagyis összességében jó befektetést csinált a japán vállalat.

Az ARM székhelye marad az Egyesült Királyságban, és továbbra is szabadon licencelhetőek maradnak az elsősorban mobilplatformokhoz készülő fejlesztéseik. A CPU-k és a mobilhardverek mellett az ARM mesterséges intelligenciával kapcsolatos technológiája volt szimpatikus az NVIDIA számára, amit mi sem mutat jobban, minthogy a cég már be is jelentette, hogy egy új, mesterséges intelligencia-központú kutatás-fejlesztési részleget hoznak létre.

Jensen Huang elmondása szerint ezzel egy olyan óriáscég születik, ami az egészségügyet, az autóipart és a robotika világát is kiszolgálja majd, mindezt a mesterséges intelligencia korának az újdonságaival megtámogatva.

5.
5.
delphijos
#3: Hát ez egész biztos szempont az engedélyezési eljárásnál. Ha engedélyezik is a felvásárlást, egész biztos hogy ezt garantálnia kell az Nvidia-nak. Aztán hogy később mi lesz....
4.
4.
crytek
#3: Mivel a licenszekből jön a rengeteg sok pénz az nv azokhoz tuti nem fog nyúlni..

Nekem egy 3.proci szereplő jól esne az asztali pc fronton,de az arm @ real windows 10 támagatás igencsak megrekedt. Pedig arm pc proci nvidia VGA-val nem lenne rossz.
3.
3.
kanguru
Kerdes amit nem irnak sehol, hogy ez hogy befolyasolja majd a sok egyeb tech gyarto ARM licenszeit es az Nvidia lehetosegeit a jovore hogy ellehetetlenitse azokat???
2.
2.
markoci555
#1: A tranzakciót 18 hónapon belül hajtják végre.
Nem tudom ez mit jelent, de akkor gondolom azt hogy megvolt a kézfogás, és majd jön a pénz.
A cím a szokásos félreírós, clickbait felé húzós kijelentés múlt időben...
1.
1.
Zedas
Wow, már fel is vásárolta?! :o

Én úgy tudtam, hogy a felvásárlást még jóvá kell hagynia a versenyhivatalnak és még 18 hónap mire átfut.

De ezek szerint rosszul tudtam... vagy a cikkíró.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...