Frissítve: A Microsoft újra megvette volna a Bungie-t

Több forrás is megerősítette azt a pletykát, miszerint a Microsoft újra felvásárolta volna a Bungie-t. A felek végül nem tudtak megegyezni, mert a fejlesztőcég nem adta olcsón magát.

Először Jeff Grubb beszélt róla a GamesBeat podcastjében, de az Eurogamer is megerősítette, hogy a Microsoft újra felvásárolta volna a Bungie-t. A hírek szerint a Bungie keresett befektetőket a különféle projektjeihez és a csapat fenntartásához, azonban a két fél végül nem tudott megállapodni, mert nem jutottak egyezségre a vételárat illetően.

A Bungie-t még 2000-ben vásárolta fel a Microsoft, neki köszönhető, hogy a Halo a redmondiak első számú játéksorozata. A fejlesztők végül 2007-ben függetlenedtek a cégtől, az utolsó Halójuk pedig a Halo Reach volt: utána a Microsoft által házon belül gründolt 343 Industries vette át a munkálatokat, a Bungie pedig összeállt az Activisionnel, hogy tető alá hozzák a Destinyt.

Ezt a sztorit is ismerjük már: a csapat végül szakított a kiadóval, most pedig egyedül terelgetik a multiplayer-orientált lövöldét; nemrég három évre köteleződtek el a Destiny 2 mellett, amit részben a kínai NetEase 100 millió dollárjából finanszíroztak. A Bungie tehát jelen formájában teljesen független stúdió, és a Destiny jogai felett önállóan rendelkezik.

Update! A Bungie cáfolta a híreket, bár nem túl egyértelmű módon: ahogy az Eurogamer is felhívja rá a figyelmet, egy elég konkrét hírösszefoglaló tweetre válaszolt a vezérigazgatójuk mindössze annyit, hogy "ez nem igaz". Ebből nem derült ki, a teljes pletyka, vagy csak annak bizonyos részei megalapozatlanok.

7 komment - szólj hozzá!