Így néz ki az Xbox Series S doboza

Már néhány nappal ezelőtt bemutattuk, hogy milyen dobozban kell majd keresnünk az Xbox Series X-et, most pedig végre lelepleződött a digitális kistesó, az Xbox Series S csomagolása is. Érkezett néhány új infó a gépek csatlakozóiról is.

Nehéz lesz összetéveszteni az üzletek polcain a Microsoft két újgenerációs konzolját, hiszen amíg az Xbox Series X egy jókora fekete dobozban érkezik, a Series S a konzolhoz és a kontrollerhez hasonuló fehér csomagolást kap. A mellékelt kép egyébként némileg csalóka, hiszen ebből a szögből hasonlónak tűnik a két masina mérete, a gyengébb hardverrel és lemezjátszó nélkül érkező Series S azonban körülbelül 2,5 centiméterrel alacsonyabb és 8,6 centiméterrel laposabb a nagytestvérénél.

Az Xbox hivatalos oldalán közzétett specifikációknak köszönhetően néhány olyan hardveres tulajdonságot is megismerhettünk a két konzolról, amelyekről eddig nem igazán esett szó. Megtudhattuk például, hogy a Series X és a Series S is 802.11ac-s, vagyis Wi-Fi 5-ös vezeték nélküli antennát kap, csakúgy, mint korábban az Xbox One X és S vagy a PlayStation 4 Pro - a Wi-Fi 6-os sztenderd tehát a Microsoft konzoljaiban még várat magára.

A csatlakozók terén érdemes megemlíteni, hogy mindkét új konzolon helyet kap majd három darab USB 3.1 Gen 1-es csatlakozó. Az Xbox One X hagyományos USB 3.0-s csatlakozókat használt, így az új generáció ezen a téren is szintet lép majd, de az USB-C sajnos továbbra is vágyálom marad.

A Microsoft nemrégiben bejelentette, hogy az Xbox Series X 184999 forintos áron érkezik, a Series S pedig 113999 forintot kóstál majd. A konzolok november 10-én kerülnek boltokba.

25 komment - szólj hozzá!