Jövő héttől ingyenes a Rocket League

Már csak hét napot kell várni, hogy az elmúlt évek legsikeresebb kisautós focijátéka ingyenessé váljon. A váltás után kizárólag az Epic boltjában lehet beszerezni a játékot, de természetesen a már megvásárolt steames példányok nem vesznek el.

A nyáron derült ki, hogy a Psyonix kisautós futballjátéka, a Rocket League ötévnyi működés után pénzügyi modellt vált, free-to-play lesz. Ezzel együtt maga mögött hagyja a Steamet is, PC-n kizárólag az Epic Games Store-ban lehet majd beszereznie annak, akinek korábban nem volt meg. Eddig nem volt dátumunk az átálláshoz, most már van.

Szeptember 23-án válik ingyenes játékká a Rocket League, és ha már az Epicről beszélünk, rögtön egy Fortnite-crossoverrel, a Llama-Ramával nyit. A modell támogatásához kicsit áthangszereltek néhány játékbéli dolgot (például a rangsorolást), de azon túl nem kell komolyabb változásra számítanunk: a játék épp olyan lesz, ahogy az elmúlt években megszokhattuk, csak most már a kozmetikai elemek eladásából tartja fent magát.

Korábban az is kiderült, hogy PlayStation 4-en és Nintendo Switchen nem kell a játékhoz PlayStation Plus- vagy Nintendo Switch Online-előfizetés sem. Ugyanakkor jelenlegi információink szerint az xboxosoknak továbbra is rendelkezniük kell hozzá Xbox Live Golddal.

1 komment - szólj hozzá!