Megvan a PlayStation 5 ára és dátuma

Tegnap éjjel lefutott a Sony legutóbbi közvetítése, ahol a rengeteg játék mellett végre választ kaptunk a két égető kérdésre: mikor jelenik meg pontosan a PlayStation 5, és mennyibe fog kerülni?

A Sony őrületes műsorral zárta a tegnap estét, melynek záróakkordjaként végre bejelentették a PlayStation 5 árát és megjelenési dátumát is. A Microsofthoz hasonlóan a japánok is két új konzolt eresztenek piacra idén ősszel, azok teljesítményében azonban nem lesz különbség.

A Blu-ray-lemezlejátszóval is ellátott hagyományos PlayStation 5 499 euróért, Magyarországon 184990 forintos áron kerül piacra, ezzel teljes mértékben tartva a versenyt az Xbox Series X árazásával. A lemezes konzol mellett azonban érkezik a lemezjátszót nem tartalmazó PlayStation 5 Digital Edition is, amely 399 eurót kóstál majd - ez itthon 149990 forintot jelent majd.

Ezenkívül a megjelenéskor elérhető kiegészítők közül a DualSense kontroller 70 euróba, a Pulse 3D vezeték nélküli fejhallgató 100 euróba, a HD Camera 60 euróba, a távirányító 30 euróba, míg a DualSense-töltőállomás 30 euróba kerül majd. A játékok árazása változó lesz, de elmondható, hogy a legnagyobb PS5-címekért akár 80 eurót (Amerikában 70 dollárt) is elkérhetnek az üzletek. A first-party nyitócímek listája így fest:

  • Astro’s Playroom – előtelepítve a PS5-ön
  • Demon’s Souls – 79,99 euró
  • Destruction All Stars – 79,99 euró
  • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales – 59,99 euró
  • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales - Ultimate Edition – 79,99 euró
  • Sackboy: A Big Adventure – 69,99 euró


És hogy mikor esedékes a nagy premier? Az Egyesült Államokban és néhány tengerentúli országban november 12-én jelenik meg a két konzol, Európában és a világ többi részén pedig november 19-én veszi kezdetét a Sony új generációja.

80 komment - szólj hozzá!