Megvan a PlayStation 5 ára és dátuma

Tegnap éjjel lefutott a Sony legutóbbi közvetítése, ahol a rengeteg játék mellett végre választ kaptunk a két égető kérdésre: mikor jelenik meg pontosan a PlayStation 5, és mennyibe fog kerülni?
  • Írta: szlav

Kommentek

#80
#79: Én előrendeltem a Konzolvilág-nál, a gyerek megkapja az X-et. Az S meg megy egy gyengébben eleresztett ismerősékhez, ahol még mindig 360 van. Szóval....
#79
#74: Én is már régóta azt tervezem, hogy day 1 Series X-et veszek mert a Game Pass és a BC miatt már azonnal sokmindent jobb minőségben/gyorsabb töltési időkkel játszhatok. De eddig szerepelt egy PS5 is a tervben valamikor jövőre vagy azután mikor lesznek már rá olyan exclusiveok amik érdekelnek. De most komoly dilemmában vagyok, hogy tényleg vegyek-e egyet. Nagyon szeretnék játszani a Horizon 2-vel, de már a PS4-nél is zavart, hogy akár több mint egy évet is porosodott két exclusive között a konzol. Pedig ott még olcsóbb volt a gép és a játékok is...
#78
#77: Biztos, hogy valami ilyesmi van a háttérben, de szerintem sokaknál visszájára fordul. Én például rohadtul elítélem alapvetően a használt játékok állandó csencselését. Az, ha valaki kölcsönadja, egyszer-egyszer eladja mert szar/nem tetszett neki a játék, oké. De amikor valaki kizárólag ezt csinálja, az szerintem menjen inkább a picsába warezolni, azzal nem tömi legalább valami szarrágó retailernek a zsebét, aki 4-szer adja el ugyanazt a dobozos játékot, alig kevesebbért mint ami az eredeti ára. Na de mindegy ez a része, nem ez a téma. Viszont ezekkel az árakkal konkértan én is elgondolkodtam, hogy azért "menjenek a picsába, akkor inkább dobozosan". És akiknél ez mondjuk ennyire nem elvi kérdés (amit amúgy megértek, nem gondolom ezt a nézetem a követendő erkölcsi mintának :) ), ott nagyon könnyen el tudom képzelni, hogy inkább megveszi 1,5 játék áráért plusszban az optikai hordozóst, hogy tudjon fizikai copy-val játszadozni. Ez hosszú távon szerintem kifejezetten visszás lesz az excel táblákban...

Ez kifejezetten szarházi lépés a Sony-tól. Ha már olyan kurvára meg akar szabadulni a fizikai kópiáktól, nemhogy nem kibaszni kéne azokkal, akik Store-ban vásárolnak, hanem inkább cserélje meg. Maradjon 60 USD a digitális és legyen 70 a dobozos. Szerintem így is többet keres összességében a digitálison. De ami a legundorítóbb, az a 70 USD - 80 EUR-s árszabás... Na de ez van. Megmaradok a kevés játéknál 0 napos vásárlásra, ahol tényleg nem bírok a seggemmel, a többinél meg marad várakozás, úgyis lesz mit pótolni.
#77
Szerintem ez annak a jele hogy szeretnék kiszorítani a dobozos játékokat, így a használt eladás is leáldozóban van (lesz) így lesz letisztult a software piac, biztos eltart még pár évig, de valószínű hogy ez az ami mögötte áll ennek az áremelkedésnek.
#75
Ez a 30000 egy játékért hihetetlenül sok (IGN.hu is lehozta a PS5 bemutató videójában). 18000-ről egy év alatt 66%-os emelés. Komoly gyomros, akárhonnan nézi az ember. Ennyiért ki fog venni day1? Majd a boltokra rohad a készlet. A steelbook+artbookos változatok (én ezeket szoktam venni nagyon várt játékoknál) árába bele se merek gondolni.
Év elején 29990 volt a Persona 5 Royal Collector's Edition (!), most meg egy játék ennyi? WTF.
De egy TLoU2 Special Edition (steelbook+artbook) is jelen pillanatban 25k.
Úgy látszik meg kell tanulni várni...
F*ck
#74
#52: Hát ez tényleg elég pofátlanság már. Mondom ezt úgy hogy nem vagyok türelmetlen ember ( már játékoknál ) szóval ki tudom várni az akciót. Első körben box lesz, még egy valag játékot kéne befejezni, plusz ott van az ultimate előfizu amit a gyerek is tud használni ( ez mondjuk nagy fegyvertény ) aztán majd én is meglátom....
#73
#72: Nem csak az exkluzívok drágulnak,
és pl. az új Ubisoft játékoknál már 24.990 Ft lesz a €69,99.
#72
#71: Nem így van. A PS exek drágulnak, ez hivatalos info. 70 dollárra, illetve 80 euróra fog nőni az áruk.
https://www.essentiallysports.com/ps5-exclusives-titles-lose-their-charm-over-expensive-prices-sony-esports-news/
#71
Az még lehetséges, hogy a mostani régiós/deviza ár különbséget, hogy 20 990 Ft nem egyenlő a €69,99 euróval a Sony a generáció váltásnál korrigálja, a mi szemszögünkből jelentős áremeléssel.
#70
Megnézed a német playstation store-t, a Ghost of Tsushima ára €69,99, az nem 18 000 Ft, hanem több mint 25 000. Ha erre rátesznek tíz eurót, akkor az valóban 80 euró, viszont ha nem változnak a kiskereskedelmi feltételeken, akkor a helyi, magyarországi konzol bolt (az ajánlott fogyasztói ár alatt) a 18 000 Ft-ot arányosan növelve fogja neked adni a Playstation 5 játékokat is, mondjuk 21 000 Ft-ért hasonló esetben. Jelenleg a magyar playstation store-ba már ennyibe kerül a Ghost of Tsushima (20 990 egész pontosan), de nyílván a magyar store-os árak is arányosan növekedni fognak. Ha tovább romlik a forint, akkor viszont nagyobb mértékben nőhetnek a forint árak, viszont akkor nem csak a Playstation 5 játékoké, hanem kb. mindené.
#69
#68: Pl. Amúgy tudtommal hivatalosan közölve volt a HUF árak megállapításával és a kiegészítőkkel együtt. Pár cikkben láttam már. Lényegében a csökkentett árú, standalone dlc Pókember lesz annyi, amennyi most egy nulla napos ps ex.

https://www.alza.hu/playstation-5-jatekok/sony/18876713-v1310.htm
#68
#65: Honnan szeded ezt a 29 900 Ft-ot?
#67
#66: Ez OK. Viszont Magyarországon ne dobálódzunk a külföldi árakkal, pláne köszönő viszonyban sincsenek egymással.
Sajnos ebben az országban még az a mentalitás, ha lehet ezt annak nevezni, hogy 2 nap alatt akar mindenki meggazdagodni, nem elég 5-6ezerFt emelés hanem 10-11ezerFt kell hogy látszódjon az különbség.
#66
#65: Jó, hát arról ne ő tegyen már, hogy a gazdaságunk, amire mindenki a világon a 8. csodának tart, olyan amilyen és úgy értéktelenedik el a forintunk mint egy napon felejtett gombóc fagyi...
#65
#28: Ne beszélj már baromságokat haver, lejjebb írta egy is illető Ghost of T. sony ex. 18.000Ft áron jelent meg most pedig 29.900Ft lesz egy ex. cím ez akárhogy is matekolok az nem 10euro.
#64
#61: Képzeld, nem zavar. Ha CDPR-nél tartunk a W3-ra nem egyszer fizettem be.(alapjáték, két dlc, majd megvettem a game of the year-t). A CDPR csak játékot fejleszt ellentétben a Sony-val akik a játékfejlesztési technológiát is fejlesztik, (ha például a sony az unreal engine-el dolgozna és ilyen ubisoftos AC lenne a végeredmény az ex cimeiken akkor én is háborognék)
Évi 2-3 ex címért 20euroval ha többet fizetek....... nem fogom magam a földhöz verdesni.
#63
#60: Ez tényleg trógerség, hogy nem lehet megoldani a csicsa dualsense funkciók nélkül.