Visszavonul Michel Ancel, a Rayman atyja

Michel Ancelt, a Rayman- és a Beyond Good & Evil-játékok atyját valószínűleg nem sokatoknak kell bemutatni, hiszen a játékipar egyik legendás dizájneréről van szó. Az úriember ma váratlanul bejelentette: kiszáll a játékfejlesztésből.

Michel Ancel ma az Instagramján jelentette be, hogy felhagy a játékfejlesztéssel, és visszavonul: "A mai nap nagyon különleges számomra. Több mint harminc év után úgy döntöttem, hogy nem dolgozom többé videojátékokon, és a második szenvedélyemre fókuszálok: a vadvilágra!"

Ancel új projektje egy vadállatokra szakosodott menhely, amely oktatási célokból minden természetkedvelő számára nyitva áll majd. Biztosított ezenkívül mindenkit, hogy a már futó videojátékos projektjei jó kezekben vannak, a Beyond Good & Evil 2 és a Wild fejlesztése is nélküle zajlik már egy ideje. "Hamarosan gyönyörű dolgokat fogtok látni" - ígérte a rajongóinak.

Michel Ancel a Rayman-sorozat atyjaként vált ismertté, de neki köszönhetjük a Beyond Good & Evilt és a Peter Jackson-féle King Kong adaptációját is.

1 komment - szólj hozzá!