Leállították a Nintendo 3DS gyártását

A Nintendo a minap megerősítette, hogy leállította a Nintendo 3DS sorozatgyártását, így 1989 óta először fordul elő, hogy a kiotói vállalat egyetlen termékcsaláddal van jelen a piacon.

A Nintendo a GamesIndustry.biznek megerősítette, hogy leállította a Nintendo 3DS gyártását, így a termékcsalád kilenc év és 75 millió eladott példány után befejezi a pályafutását - a döntés az összes modellre vonatkozik. A játékok ennek ellenére továbbra is kaphatóak lesznek rá mind digitális, mind dobozos formában, és a kapcsolódó online szolgáltatásokat sem tervezi lelőni egyelőre a cég.

A Nintendo 3DS rajtja nem volt zökkenőmentes, emlékezetes, hogy a kiotóiak durván fél évvel a premier után kénytelenek voltak jelentősen lefaragni a kézikonzol árát, amiért olyan kiábrándítóak voltak az eladási adatok. Másfél évvel később mutatkozott be a 90 százalékkal nagyobb kijelzővel felszerelt XL-verzió, majd jött a belépőszintű 2DS, amelyből már kimaradt az alapgép első számú gimmickje, a 3D-s megjelenítés.

2014-ben debütált a New Nintendo 3DS és a New Nintendo 3DS XL, amelyek többek között erősebb processzorral és egy második analóg karral voltak felszerelve, végül pedig befutott a New Nintendo 2DS XL, amely lényegében átültette a 2DS koncepcióját a 3DS formatervébe.

A többit már ismerjük: a Nintendo a Switchcsel egyszerre nyomult be az asztali és a handheld konzolok piacára, és mióta kapható a kifejezetten hordozhatóságra szabott Switch Lite, nem sok értelme volt fenntartani a 3DS-családot.

6 komment - szólj hozzá!