PlayStation 5 - a visszafelé kompatibilitásról

A Sony már korábban is elhintette, hogy a PlayStation 5 fejlesztésekor nem élvezett különösebb prioritást a PS4-es generáció előtti játékok támogatása. Most a SIE elnöke elárulta, hogy pontosan mit is jelent ez.
  • Írta: szlav

Kommentek

#55
Azert a Mirror's Edge Xbox One X-en nativ 4K-ban, HDR-el rendesen odabaszott! Kar hogy a Catalyst mar semmilyen patch-et sem kapott se xox-en, se ps4pro-n...
#54
#52: Az RDR nekem is “jól jött” és X-en egész pofásan is néz ki. A másik aminek örültem az Alan Wake volt ami kimaradt. Bár azt nem tudom SX-én tényleg akarnék még 360-as játékokkal játszani. Persze jó ha van lehetőség, de 1 gen nekem amúgy elég. És az hogy a váltáskor már rögtön lesz, az meg hasznosabb.
#53
#48: Szerintem senki zsebében sem nyílt ki semmilyen bicska. ;)
#52
Szerintem az MS és a Sony megoldása között valahol fél úton van a helyes válasz a visszafelé kompatibilitásra. Azzal egyetértek, hogy a PS1-2 vagy original Xbox játékokkal már valószínűleg igen kevesen játszanának, de a PS3/Xbox 360 korszak a videojátékok egy aranykora volt, és a grafikájuk sem volt már olyan rossz. Én különösen örülök, hogy pl. a Red Dead Redemption-t volt lehetőségem kijátszani a 2 után az Xbox BC segítségével, mert sajnos nem volt egyik konzolom sem amire anno megjelent.
#51
#48: Csak ártalmatlan trollkodásnak szántam nyugi:D mennék én már ma ha tehetném, bőven elég volt ez a lassan 1 év mo-ból, de mivel most ott is 2 hét karantén van az újonnan beutazóknak, így egyelőre cseszhetem az egészet:/
#48
#42: Nem akartam kötekedni, építő jellegű kritikának szántam. Sajnálom, hogy bárkinek is egyből a kötekedés jut eszébe.
Viszont az Anglia és Egyesült Királyság példája pont nem állítható párhuzamba. Ha jössz valamikor, ugorj be egy sörre.
#47
#41: Ha ismered Ramstein-tól az Amerika-t, az jó pont!
#46
#44: *marketing
#45
#20: Az amcsi árakon nincs tax.
Egy ajnlott ár amire meg az aktuális kereskedő radobja az állam, megye vagy város aktuális áfáját vagy meg egy kicsit mert nagyobb haszonkulcsal akarja eladni.
Nem az első eset, hogy az európaikkal mega világ többi részével fizetteik meg hogy az usában ne kelljen akkorát emelni.
A vicc az amit sokan nem tudnak de mindent összevetve a világ legnagyobb piaca meg mindíg az eu a maga 500 plusz millás lakosságával.
Nem kina nem usákia.
Nem az eu az undorító hanem a sony.
#44
#33: Az ismeretlent előrendelgetni nem a világ előrehaladása, hanem a merketing totális győzelme az egyre ostobább emberi agyakon.
Meg sem lepődök azon hol élsz.
#43
"néhány korábbi játéknak pedig kimondottan jót tesz majd a töltőképernyőket szinte teljesen eltüntető SSD,"
Ezt azért kétkedéssel fogadnám.
Ps4-en a hdd-t ssd-re cserélve se csökkentek egy tizedmásodpercet sem.
Pedig a 2,5 hdd és a sata ssd közt nagyobb a szakadék mint a sata ssd és az állítólagos überbaszó új marketing ssd közt.
Ha meg így lesz akkor bebizonyosodik, hogy a ps4 io-ja háttértár felé kevesebb volt mint egy rakás szar.
Amit igazolhat az is, hogy néhány játék a gyári hdd-t usb-n bekötve gyorsabban töltött mint a belső buszról. (gyáááá)
Mondjuk ehhez képest tényleg nem nehéz gyorsulni.
Kiváncsi vagyok a ps5-ben mi lesz a bóvli.
#42
#40: Vagy mert én Angliába szeretnék visszamenni, nem pedig az Egyesült Királyságba:P ez tényleg eléggé "köss a betonba" jellegű hsz. volt tőle...
#41
#39: Szétnézek a neten és ha nem találok kommentet, ahol beszólsz a Ramsteinnek és Trumpnak is, továbbá pár nyelvésznek, akik merik az "american english" elnevezést használni, nagyon morcos leszek.
#40
#39: te direkt akarsz kötekedni? Mintha nem tudnád mire gondolt mindenki... mint akik leállnak hisztizni amiért finnországot is beleértjük skandináviába kb
#39
#36: Amerika egy kontinens.
#38
Mondjuk ezen az áron rugózás nekem továbbra is magas, egyrészt nem volt meglepő, hisz jóideje lehetett tudni, hogy emelkednek, másrészt aki eddig megtehette, hogy day1 vesz játékot, az szerintem most is meg fogja, aki meg várt egy ~50%-os dealre, az most is ki fog várni. Annyi ex meg azért nem jön egy évben, hogy akkora érvágás legyen a 30K, pláne, ha azok minőségiek lesznek. Szerintem sokkal nagyobb para (persze gémer szempontból irreleváns, de akkor is), hogy az élelmiszerek árának növekedése miatt az ember már akkor sem ússza meg a vásárlást 10K alatt, ha leugrik mondjuk 4 dologért a sarki közértbe. Ez talán némileg jobban befolyásolja a mindennapi életünket. A "hatalmas" teljesítmény többletből fakadó látványbeli különbségeket meg szerintem csak az fogja észrevenni, aki nagyítóval számolja a pixeleket, legalábbis nem hinném, hogy a fejlesztők annyit dolgoznának pluszban, hogy X-en kardinálisan szebb legyen a látvány. Persze lehet, hogy így lesz, de meglepne, elvileg a PS3-X360 között is volt dif, ami kb. annyiban mutatkozott meg, hogy mások voltak a színek, nabumm...
#37
#2: Legfeljebb vársz még 3-4-5 évet a PS5 Pro-ra, ami több lóerővel fele akkora lesz.
Addig nekem nekem meg ott fog állni az első generációs XBX meg a (ha tényleg megjelenik) a második generációs Switch mellett.
#36
YanezModerátor
#35: Itt élek amerikában, már sehol sem lehet előrendelni. Hiába mennék sorba állni, ha nem érkeztem előrendelni az egyetlen dolog amit kapok max egy kis nátha. Iphone ugyanúgy hiánycikk szokott lenni, ha nem rendelik elő, mert arra is óriási a kereslet. A sonynak csak jó hír ez az érdeklődés, csak aztán nehogy elkényelmesedjenek!