Újra kapható lesz a Freedom Fighters?

Talán még emlékeztek az IO Interactive 2003-as akciójátékára, amelyben az Amerikát megszálló szovjetek ellen küzdhettünk szabadságharcosként. Habár a kultklasszikus már nem kapható, könnyen lehet, hogy hamarosan viszontlátjuk.

A Freedom Fighters a Hitman-sorozatot is jegyző IO Interactive játéka volt, amely 2003-ban jelent meg PC-re, PS2-re, Xboxra és GameCube-ra az Electronic Arts kiadásában. Habár az Amerikát megszálló szovjetek ellen küzdő szabadságharcos kalandja remekül sikerült, a kasszáknál nem teljesített különösebben jól, és nem is kapható már sehol.

Könnyen lehet azonban, hogy ez hamarosan megváltozik, az európai korhatár-besorolásokért felelős PEGI honlapján ugyanis újra felbukkant a játék (PC-s) adatlapja, méghozzá úgy, hogy kiadóként immár az IO Interactive-ot szerepeltetik az üzemeltetők, megjelenési dátumként pedig a 2020. szeptember 21. van megjelölve - talán csak placeholderként persze.

Mivel nem igazán volt előszele az újrakiadásnak, ráadásul a dán fejlesztőcsapat sem mondott még semmit hivatalosan, egyelőre csak tippelni tudunk, hogy mi lehet ez: jó eséllyel a srácok visszaszerezték a játék jogait, és minden különösebb cicomázás nélkül újra elérhetővé teszik a PC-s verziót digitálisan.

9 komment - szólj hozzá!