A Microsoft felvásárolta a Bethesdát

Senki sem számított a nap legnagyobb hírére. A Microsoft felvásárolta a ZeniMax Mediát, ezzel a saját zászlaja alá hajtva a Bethesda Softworksöt és annak összes fejlesztőstúdióját. Az ide tartozó játékok mind Xbox Game Passre tartanak majd.

Derült égből érkezett Phil Spencer bejelentése, miszerint a Microsoft felvásárolta a Zenimax Mediát, a Bethesda Softworks anyavállalatát. A 7,5 milliárd dolláros deallel tehát a redmondi óriásvállalat a saját szárnyai alá hajtotta a Bethesda Game Studios, az id Software, a ZeniMax Online Studios, az Arkane Studios, a MachineGames, a Tango Gameworks, az Alpha Dog Games és a Roundhouse Studios fejlesztőbrigádjait.

Ezzel az Xbox csapata olyan franchise-okra tett szert, mint a The Elder Scrolls, a Fallout, a DOOM, a Wolfenstein, a Dishonored, a Prey, a Quake vagy éppen a Bethesda készülőben lévő új sci-fi szerepjátéka, a Starfield.

Mondanunk sem kell, hogy óriási akvizíció ez, de az igazán nagy durranás még hátra van. Ahogy megszokhattuk, a Microsoft saját játékai már az első napon megjelennek az Xbox Game Pass kínálatában is, ez pedig nem lesz másképp az újonnan felvásárolt stúdiók címeivel sem, így nem csak a Bethesda, az id Software és a fent említett stúdiók eddigi játékai kerülnek be az előfizetéses szolgáltatásba, de a később megjelenő olyan új címek is, mint például a The Elder Scrolls VI.

179 komment - szólj hozzá!