Mi lesz a Bethesda PS5-exkluzív játékaival?

A Microsoft tegnap ledobta az atombombát, és bejelentette, hogy felvásárolja a Zenimax Mediát, a Bethesda Softworks anyavállalatát. Jogosan merül fel azonban a kérdés, hogy mi lesz így a cég kezdetben PS5-exkluzívnak szánt játékaival?

A Microsoft tegnap bejelentette, hogy 7,5 milliárd dollárért felvásárolja a Zenimax Mediát, vagyis a Bethesda Softworks anyacégét, ezzel pedig olyan stúdiókhoz jut hozzá - azok összes címével együtt természetesen -, mint például a  Bethesda Game Studios, az id Software, a ZeniMax Online Studios, az Arkane Studios, a MachineGames vagy a Tango Gameworks. 

Igen ám, de a Bethesda az utóbbi időben kifejezetten összebarátkozott a Sonyval, ennek köszönhetően a közeljövőben érkező játékai közül kettő, a Deathloop és a Ghostwire: Tokyo a PC mellett kizárólag PlayStation 5-ön lett volna elérhető eleinte. Mi lesz ezeknek a sorsa a felvásárlást követően?

Nos, a Bloomberg azt hallotta Phil Spencertől, hogy a Microsoft tiszteletben fogja tartani ezeket a megállapodásokat, vagyis a két játékot a felvásárlás ellenére se keressük majd az Xbox Series-konzolokon kezdetben. Ugyanígy Spencer mondta el, hogy a jövőben minden egyes játékuk esetében külön döntik el, hogy multiplatformként vagy exkluzívként állítják-e rajtrácshoz a megjelenéskor.

Ezek után talán az sem lesz meglepő, hogy a ZeniMax Online Studios illetékese megerősítette: a The Elder Scrolls Online támogatása változatlanul folytatódik tovább PlayStation 4-en is.

Mondjuk ebből a szempontból sosem érhette szó a ház elejét, a Microsoft a korábbi akvizíciói esetében is elegánsan járt el: a Minecraft megmaradt multiplatform alkotásnak, és más időközben bezsákolt, de még készülőfélben lévő címeik is megjelentek az összes tervezett platformon - lásd például a Wasteland 3 esetét.

41 komment - szólj hozzá!