Mi lesz a Bethesda PS5-exkluzív játékaival?

A Microsoft tegnap ledobta az atombombát, és bejelentette, hogy felvásárolja a Zenimax Mediát, a Bethesda Softworks anyavállalatát. Jogosan merül fel azonban a kérdés, hogy mi lesz így a cég kezdetben PS5-exkluzívnak szánt játékaival?
  • Írta: fojesz

Kommentek

#41
#39: Abban igaza van egyébként kawdának, hogy ha exekről van szó mindenki azt a 3-4-5 címet említi, de - nem csak Sony belsős stúdió - nagyon sok cím volt ami nem jött box-ra. Pont a múltkor hoztam fel példaként a Catherine Full Body-t, ami még Switch-re is jött, de X-en nem tudok játszani vele. Pedig nekem kedvenc. Ez tényleg igy van. Nem tudom az okát....
#39
#38: Ez a baj látod. Megint a Micro. Én nem hoztam fel ellenpéldának őket. Ha kérdezték, hol voltak jobb exkluzívak, egyértelműen a PS-t mondtam volna. Kipróbáltam a Persona 5-öt, valóban nem a zsánerem. No de régen is voltak jrpg játékok, a Final Fantasy sorozaton kívül egyet sem bírok. Viszont mint felhasználó, igénylek versenyjátékokat, FPSeket és még sok mást amiben a PS harmatgyenge.
Én amikor ilyenről kezdek beszélgetni, akkor nem a microra vagyok kíváncsi hanem a ps-t saját magához hasonlítom. Meg lehet nézni mennyi cím volt "ami persze az én zsánerem" PS2 időben majd PS3-nál is azért még bár közel sem annyi, aztán a PS4 felhozatala meg egyenesen egy semmi. Már ami engem érdekelt volna. :D
#37
Közben most nézem, hogy ingyenesen megkapják a VR támogatást a Minecrafthoz a PS tulajok, ami ugye az MS kezében van és a konkurencia egyik kiváló eszközét (is) népszerűsítik ezzel. Persze üzlet, de nekem ez is tökre tetszik, hogy nem ragaszkodnak görcsösen ahhoz, hogy csak nekik legyen valami blablabla.
#36
#32: Én most amúgy teljesen más dolgokra vagyok kíváncsi.
Jópofáskodott eddig az MS milyen játékosbarátok (azok is jelen pillanat) de most kiderül majd, mennyire azok. Kíváncsi vagyok miket adnak ki más konzolokra, és kíváncsi vagyok hogy vissza engedik e a bethesda játékokat pl Geforce Now-ra ami nekik ugye az xCloud miatt konkurencia, de ettől még szimpatikus lépés lenne.
Kicsit ellent mondok magamnak, mert a Sony-nál pont az exkluzívok miatt sírok hogy kevés van, itt meg tényleg annak örülnék ha még kávéfőzőre is kiadnák.
#35
#31: Szerintem ennyire nem vészes a dolog amúgy. Mármint jó, megvette a Zenimaxot ami nem kicsi dolog, de azért ezzel még kezdeni is kell valamit. Ahogy írta valaki, egy EA összeborulás után már talán tényleg kellene "félni" a sportszerűtlenségtől és esélyegyenlőségtől, de ilyenről nem tudunk (ha csak nincs még egy bevásárlócetli Phill mögött looool)

Én abban bízom inkább, hogy a Sony jobban rágyúr akkor az exekre mert amit többször is említettem, az az évenkénti 3-4 darab ami engem érdekel, az lópikula arányosan azzal amennyit játszom. Elkényelmesedtek, nyeregben érezték magukat. Nem közösködtek (EA Play) és nem is nagyon erőltették meg magukat, hogy több és ami a legfontosabb változatos játékaik legyenek. Se egy normális verseny se egy normális FPS. Ami exkluzív lenne.
Mármint van, de meg lehet nézni hogy az előző generációban mennyi volt. Valahogy azt érzem mint a jó csajnál akit miután feleségül veszel elhagyja magát merthát úgyis szereted.
Én (a nagy tévhittel ellentétben) nem gyűlölöm a Sony-t hanem haragszom rájuk. Van most egy single réteg akiket jó sztorikkal, TPS nézettel elvarázsolnak negyed évente és annyi. Ott voltam a PS1-től kezdve és olyan változatos címek jöttek, hogy azt sem tudtam hova kapjam a fejemet. Na most remélem kicsit felkötik a gatyát.
#33
#32: Ezert gondolom a jovo a felhos jateke ahol nem parazol/ koltesz rakas penzt a hardverre, csak a szolgaltatasert/szoftverert fizetsz.
#32
Kb. millió kis apró dolog van ami árnyalja a képet. Ha a Series S gyengén muzsikál az ígérgetés ellenére ? Ha a ps5 melegszik ? Vagy hangos ? Ha a 3rd party stúdiók vérszemet kapnak túl sokat kérnek a jobb játékokért , és jóval gyengébb lesz a GP és / vagy a Now ? Ha valamelyik ex nagyon gyenge lesz ? Ha valaki tele van digital játékokkal, és emiatt akármilyen vonzó is nem vált ? Ez a vásárlás se azt jelenti hogy holnap jön 20 Bethesda game One-ra.... nem lehet most látni előre egy csomó mindent.
#30
#29: Neked is igazad van ebben, ezért nem feszegettem tovább a témát.
Máshol (vagy lehet itt) leírtam,hogy én nem követem vakon az MS-t. Próbál jófejnek tűnni, de ez csak a pénzről szól. A kérdés hogy mennyit áldoznak be a jófejségért a haszonból. Eddig korrekt ezek után meg csak bízom benne hogy az marad.
#28
#27: Nem értettelek félre, egyszerűen csak nem akartam érvelni mert amit írtál az igaz. Sakk-Matt. Lovagolhatnék rajta, de felesleges volna :)
#27
#26: Ja, és ne értsd félre, nem gondolom hogy pl. a Sony nem ugyanilyen ( vagy bárki más ). Van egy management meeting, ahol -számunkra ismeretlen oknál fogva - úgy döntenek hogy akkor ez meg az legyen. ( ahogy mondjuk a Evolution Studios-al csinálták ) És mi "kívűlről" estleg nem is értjük... Ja, és mivel nem tévedhetetlenek, nem is biztos hogy mindig jók ezek a döntések.
#26
#25: Mondjuk így végiggondolva és mérlegelve ebben tök igazad van, szó se róla.
#25
#24: Szerintem Te is kicsit "fura" vagy.

"Epic-et nem érdekli a cégek sorsa"

Az MS-t talán igen ? Ugyan már. Ne csináljunk már úgy mintha ők valami grál lovagok lennének. Ha nem jön be, ugyanúgy beszántják mint a Nokia mobilos részét amit megvettek, vagy a Mixer-t. Vagy eladják ha van vevő rá.

A példád is pont ilyen.

"most egy évig amit küldenek azt nekik könyveld el. Adnak egy kis grátiszt (prémium) de ennyi"

NEM. Azt mondják hogy felbérenek hogy nekik könyvelj, amit KIFIZETNEK. És plusz pénzt adnak azért hogy egy darabig csak nekik dolgozz.

"hanem megveszik az egész könyvelőirodát és ha deficites akkor az"

Ja, estleg tűrik egy darabig, de aztán jön amit fent írtam....
#24
#23: Kiegészítve immár nem telefonról.
Egyszerűen felfoghatatlan néha a gondolkodásmódod. (ezzel nem azt akarom mondani, hogy az enyém jobb, csupán nem értem).
Az MS megvett egy egész cégcsoportot, kockáztatva ezzel azt, hogy vagy sikeres lesz vagy nem. Az Epic-et nem érdekli a cégek sorsa, csak az hogy náluk jelenjen meg először.

Tegyük fel, te egy könyvelő vagy. Vagy épp értékesítéssel foglalkozol. Gőzöm nincs mi a munkád, de a szabadidő/kommentszám valamint érdekeltségi kör alapján, tuti valami irodai meló.
Szóval neked azt mondja az Epic, hogy most egy évig amit küldenek azt nekik könyveld el. Adnak egy kis grátiszt (prémium) de ennyi. Vagy van az MS aki azt mondja, hogy egy évig könyvelj nekik, de nem személyesen hanem megveszik az egész könyvelőirodát és ha deficites akkor az.... de a pénzed akkor is meg kapod.

Itt nem exkluzív vásárlásról van szó, főleg nem olyan gerinctelen módon amit az epic csinál. Számomra két fajta ex létezik. Akik valakinek fejlesztenek (ND = TheLastofUS2 = Sony) vagy akik mindenkinek, de nem adják csak egy helyen egy kis plusz pénzért. Érted? Itt magával a hozzáállással van gond. Ezért érthetetlen neked, miért gyűlölik az Epic-et és miért nem a Micro-t,
Ahogy lentebb is írtam. Más az egész hozzáállás.
#23
#21: Én. Nem egy súlycsoport és nem egy értékrend. Ha máshogy gondolod, akkor nálad a hiba.
#22
#19: Én csak unom magam melóban és (szokás szerint) faxágokat irogatok :-)