Mégis elkészülhet a második Warcraft-film?

A 2016-ban bemutatott Warcraft: A kezdetek anyagi szempontból megbukott a nyugati piacon, de Ázsiában, legfőképp Kínában, komoly sikereket aratott. Most ismét felröppent a pletyka, miszerint a Legendary Pictures már készíti a folytatást.

A Warcraft-film 439 millió dollárt hozott a konyhára, amely nem kevés összeg annak tekintetében, hogy a forgatási büdzsé összesen 160 millióba került, a jegyzőkönyv azonban így is mínuszban záródott, hiszen a marketingköltségekkel és a mozik jussával 450 millió dollárra lett volna szükség ahhoz, hogy a produkció visszahozza a teljes költségvetését.

Ezzel el is könyvelhettük, hogy az emberek és orkok első háborúját bemutató film nem kap folytatást, most azonban úgy tűnik, változhat a helyzet. Habár az átlagos nyugati nézőközönség és a legtöbb kritikus szemében megbukott a film, a Warcraft-rajongók és az ázsiai nézők pozitívan fogadták Duncan Jones alkotását, a legfrissebb pletykák szerint pedig ezt a réteget megcélozva mégis elkészülhet a rendező által korábban már megálmodott második rész, a Legendary Pictures pedig neki is állt a munkálatoknak.

Az egyelőre nem megerősített hírt a MovieWeb hozta le, akik a cikkben szintén kiemelik a kínai filmpiac óriási jelentőségét. Érdemes hozzátenni, hogy a cikket a Warcraft-univerzum atyja, Chris Metzen is megosztotta, aki komoly konzultációs szerepet vállalt az első mozifilm forgatásakor is.

21 komment - szólj hozzá!