Úgy tűnik, PC-re tart az első két Metar Gear Solid

Nehéz dolga van annak, aki számítógépen szeretne játszani a Metal Gear Solid első részével vagy a Sons of Libertyvel, ez azonban hamarosan megváltozhat, hiszen a Konami számos klasszikusát adja ki újra digitális változatban.

Habár a 2000-es évek elején PC-n is megjelent az 1998-as Metal Gear Solid, illetve a Metal Gear Solid 2: Substance névre átkeresztelt, kibővített folytatás, nehéz dolga van annak, aki mostanában ezekkel a címekkel szeretne játszani. A kompatibilitási gikszereket leszámítva a legnagyobb probléma az, hogy a PC-s portok sosem kaptak digitálisan megvásárolható változatot, akinél pedig valami csoda folytán mégis a polcon porosodik a lemez, vélhetően szintén használhatatlannak találja azt, hiszen valljuk be: ki használ mostanában lemezmeghajtót?

Ezért is tűnik olyan remek hírnek, hogy a Konami látszólag egy új, digitális kiadással készül. A két játékot a hivatalos bejelentés előtt Tajvan korhatár-besorolással foglalkozó bizottsága buktatta le (via Gematsu), csakúgy mint a Konami Collector's Series: Castlevania and Contra című pakkot, amely az első három Castlevaniát, a Contrát és a Super Contrát csomagolja egybe - ez a kiadás egyébként a fenti Metal Gear-játékokhoz hasonlóan egyszer már megjelent 2002-ben, de szintén csak lemezes változatban.

19 komment - szólj hozzá!