Tovább csúsznak a Marvel-filmek

A koronavírus-járványnak köszönhetően a mozik továbbra is félgőzzel üzemelnek, így beigazolódtak a híresztelések. A Disney csak jövőre küldi moziba Black Widow saját filmjét és a többi MCU-projekt is újabb hónapokat tolódik.

Múlt héten értekeztünk arról, hogy a Disney valószínűleg nem ítéli szándékosan bukásra az MCU soron következő filmjeit, így tovább csúszhatnak az idei év végére bejelentett premierek. A tegnapi nap folyamán hivatalosan is megerősítették ezt, így már biztos, hogy az idei év utolsó pár hónapja is Marvel-filmek nélkül telik majd, de számos más produkció is hasonló módon késleltetve lesz.

Ennek értelmében kaptunk néhány új premierdátumot is. A jelenlegi állás szerint a Black Widow 2021. május 7-én kerül moziba, ezzel gyakorlatilag egy teljes évvel lekésve az eredetileg eltervezett premierjét. Ezt követi július 9-én a Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, november 5-én pedig az Eternals.

Az MCU-tól elvonatkoztatva, számos más Disney-projekt is tovább tolódik. Ilyen például a The King's Man, a Kingsman: A titkos szolgálat előzménysztorija, amelyet 2021, február 12-én küldenek vászonra. Az eredeti tervek szerint októberben debütáló Death on the Nile végül csak december 18-án kapja meg a premierjét, ezzel elfoglalva a Spielberg-féle West Side Story-remake helyét - az utóbbi egy teljes évet késik majd. Hasonlóan járt a Deep Water is. Patricia Highsmith regényének filmes adaptációja 2021. augusztus 13-án jelenik meg, ezzel összesen kilenc hónapot csúszva. Némi öröm az ürömben viszont, hogy a legújabb Pixar-film, a Soul megtarthatja a november 20-i premierjét.

4 komment - szólj hozzá!