HWSW: Koalícióra léptek az Apple-adó ellen

Iparági koalíciót szerveznek az Apple App Store-jának bizonyos feltételeit kifogásoló fejlesztők, stúdiók. Az App Fairness koalíció alapítói közt ott van egyebek mellett az Epic Games, a Spotify és a Deezer is - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Összefognak az Apple alkalmazás-piacterének, az App Store-nak a fejlesztőkre vonatkozó kötelező érvényű felhasználási feltételrendszerének bizonyos elemeit kifogásoló cégek. A "Coalition for App Fairness" nevű laza iparági összefogás tagjait elsősorban az Apple által alkalmazott, az App Store-on keresztül értékesített digitális javakra kivetett jutalék, az "Apple-adó" kényszerítette az egységes fellépésre, nem véletlen, hogy az alapítók közt olyan cégek találhatók, melyektől a cupertinói cég ezen jogcímen korábban több tízmillió dollárhoz jutott.

Tim Sweeney, az Epic Games ügyvezetője, a koalíció egyik kulcsembere

Az App Fairness kezdeményezés mögött alapítóként ott van az Apple-lel augusztus közepén komoly csörtébe kezdett Epic Games, de a listán megtalálható a Spotify, a Deezer, a Basecamp és a Tile is. Az alapítók bármilyen méretű és hátterű fejlesztőstúdiót szívesen látnak tagjaik sorában, kiemelve, hogy a koalícióhoz való csatlakozás elsősorban azoknak a jellemzően kisebb fejlesztőknek kínálhat előnyöket, akik önmaguk semmilyen szinten nem tudják érvényesíteni érdekeiket az e téren legendásan vaskalapos Apple-lel szemben.

Az Apple-adó évi 15 milliárd dollárt hoz az Apple-nek - további részletek a HWSW cikkében!

22 komment - szólj hozzá!